Latvijas katoļu baznīcas galva Jānis Pujats un 400 vecāki aicina nepieļaut organizācijas "Papardes zieds" īsfilmu par seksuālo veselību izplatīšanu skolās, portālu "Delfi' informēja "Papardes zieds".

Pujata vēstulē Valsts prezidentam Valdim Zatleram, Saeimai un Izglītības un zinātnes ministrijai, ko parakstījuši arī 400 vecāki, pausts kategorisks iebildums pret ieceri izplatīt skolās 1000 "Papardes zieda" sagatavotās īsfilmas "Tava dzīve – Tava izvēle". "Mēs kategoriski noraidām "Papardes zieda" plānu Latvijas skolām dāvināt 1000 filmas komplektus u.c. materiālus, kas veicina jauniešos izlaidību," norāda vēstules autori.

"Ar šo mēs gribam vērst valsts vadītāju uzmanību uz morālo stāvokli skolās. Jaunieši tur vairs nerunā par seksuālo atturību, toties diskutē par kontracepcijas līdzekļiem un drošu seksu. Bet rezultātā simti abortu gadā skolniecēm," pausts Pujata vēstulē.

Savukārt "Papardes zieds" uzskata, ka "zināšanu līmenis par reproduktīvo veselību un kontracepciju Latvijas jaunatnei ir katastrofāls," norāda biedrības prezidente Dace Matule. Pērn Latvijā gandrīz katru dienu tika veikts viens aborts pusaudzei vecumā līdz septiņpadsmit gadiem. Abortu statistika ir satraucoša arī vecuma grupā līdz 20 gadiem, liecina organizācijas apkopotā statistika.

1000 diskus ar īsfilmu "Papardes zieds" plānoja dāvināt skolām kā metodisko materiālu skolotājiem, lai palīdzētu pārrunāt ar jauniešiem tēmas, kas saistītas ar attiecību veidošanu un pieaugšanu, piemēram, kā veidot pozitīvas savstarpējās attiecības, kā dzīvot veselīgu seksuālo dzīvi.

Pārējās "Papardes zieda" īsfilmas var noskatīties šeit

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!