Foto: stock.xchng

Vidzemē, skaldot malku, nopietnu galvas traumu guvis kāds pusaudzis, portālu "Delfi" informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības biroja (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

16 gadus vecais puisis skaldīja malku un, neveiksmīgi atvēzējoties, ar cirvja aizmugurējo daļu trāpīja sev pa pakausi. Mediķi vēsta, ka gūta nopietna trauma un jaunietis nogādāts slimnīcā.

Tāpat mediķi informē, ka pirmdien no ķermeņa atdzišanas cietušas divas sievietes. Viena 58 gads veca sieviete Kurzemē alkohola reibumā pakritusi uz ielas un laiku nogulējusi, līdz viņu atrada tuvinieki. Savukārt Latgalē kādai 45 gadus vecai sievietei mājās kļuvis slikti un viņa pakritusi uz grīdas. Mājās bija vaļā logi un sieviete, ilgi guļot uz grīdas, apsalusi.

Mediķu palīdzība bija nepieciešama arī vairākiem bērniem. Rīgas reģionā deviņus gadus vecu puiku notrieca auto un viņā ar vēdera traumu un aizdomās par iekšējo orgānu bojājumiem, nogādāts slimnīcā. Savukārt sešus gadus vecu velosipēdistu Rīgas reģionā aizķēra auto un arī viņš guva traumas.

Traumas guvusi arī kāda 12 gadus veca meitene, kura nokritusi no šūpolēm. Savukārt 53 gadus vecs vīrietis, zāģējot malki, iezāģējis sev pēdā, bet 51 gadu vecs vīrietis ierāvis roku rotējošā mehānismā.

Kopumā NMPD pirmdien devās uz 1180 izsaukumiem, no kuriem 152 bija saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!