Īpašnieki nelaimīgajai būvei Pulkveža Brieža ielā, kur piektdienas pēcpusdienā iebruka griesti un nogalināja jaunu sievieti pirmā stāva pārtikas veikalā, uzskata, ka viņiem jāuzņemas morāla atbildība par notikušo, bet īstais vaininieks ir Rīgas dome (RD).
Viena no mājas īpašniecēm Rudīte Limbēna BNS sacīja, ka īpašnieki neapšaubāmi ir morāli atbildīgi par notikušo nelaimi, tomēr galvenokārt vaina jāuzņemas Rīgas domei. Daļa vainas jāuzņemas arī veikalam "Essa", jo ir pamatotas aizdomas, ka tas veicis pārbūvi, neievērojot noteikumus, teica Limbēna.

Savukārt otrs īpašnieks - viņas vīrs Ilmārs Limbēns - piektdienas vakarā ievietots slimnīcā ar sirdslēkmi.

Limbēna skaidroja, ka kopā ar vīru pārņēmusi māju Pulkveža Brieža ielā 7 1993.gadā un jau tolaik tā bijusi avārijas stāvoklī. Neraugoties uz daudzkārtējiem atgādinājumiem un lūgumiem palīdzēt īpašniekiem iedzīvotāju pārvietošanā, RD neesot darījusi neko. Lielāko daļu iedzīvotāju Limbēni iekārtojuši citās dzīvojamās platībās pašu spēkiem.

"Mēs vairākkārt teicām, ka viņi (iedzīvotāji) nobrauks lejā ar visām vannām un paunām, un nu tas ir noticis," sacīja Limbēna.

Viņa arī paskaidroja, ka visas mājas pārbūves darbības veiktas atbilstoši noteikumiem. "Manam vīram visi papīri ir kārtībā," apgalvoja Limbēna.

Limbēna uzsvēra, ka galīgo slēdzienu par vainu un atbildību noteiks ekspertīžu rezultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!