Foto: F64
Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) inspektori jūlijā pārbaudījuši 1912 pārtikas izplatīšanas uzņēmumus un tikai 31% no tiem nav konstatēti pārkāpumi, informē dienests.

Arī pārbaudēs pagājušajā nedēļā 28% uzņēmumu PVD inspektori konstatēja higiēnas prasību pārkāpumus, 15% no pārbaudītajiem uzņēmumiem konstatēti temperatūras režīmu pārkāpumi, bet 7 % atklāti pārtikas produkti ar beigušos derīguma termiņu.

31 gadījumā noformēti administratīvie protokoli, 27 gadījumos par konstatētajiem pārkāpumiem piemēroti naudas sodi.

Divos gadījumos PVD inspektori apturējuši pārtikas produktu – gaļas un gaļas produktu, kā arī konditorejas izstrādājumu izplatīšanu, bet 24 gadījumos pārtikas produkti, galvenokārt svaiga gaļa un gaļas izstrādājumi, gaļa un gaļas produkti, kā arī graudaugu, augu izcelsmes un jauktie produkti, izņemti no tirdzniecības. No tirdzniecības izņemto produktu apjoms ir 170,6 kilogrami, bet apturēto produktu apjoms – 3,7 kilogrami.

PVD aicina iedzīvotājus karstajā laikā būt uzmanīgiem, iegādājoties un glabājot pārtiku. Sūdzības par apmeklēto tirdzniecības vietu vai tur iegādātajiem pārtikas produktiem PVD aicina sniegt, zvanot uz PVD uzticības tālruni – automātisko atbildētāju – 67027402.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!