Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) apstiprinājusi, ka atsevišķu ministrijas departamentu vadītāju atalgojums šogad ticis palielināts.

Kā informēja RAPLM Komunikācijas nodaļas vadītāja Justīne Plūmiņa, ministrijas Administratīvā departamenta vadītāja alga 2009.gadā, salīdzinot ar 2008.gadu, nav mainījusies.

2009.gada februārī saistībā ar izmaiņām iestādes struktūrā par Attīstības instrumentu departamenta vadītāju tiek iecelts ierēdnis, kurš iepriekš pildīja departamenta vadītāja vietnieka pienākumus. Kļūstot par departamenta direktora pienākumu izpildītāju, darba alga saistībā ar amata kategorijas maiņu šim darbiniekam palielinājās.

2009.gada maijā Attīstības plānošanas departamenta vadītāja atgriezās darbā pēc bērna kopšanas atvaļinājuma, kura laikā departamenta direktora pienākumus pildīja vietnieks. Atbilstoši spēkā esošajam tiesiskajam regulējumam darbiniekam pēc ilgākas prombūtnes tiek veikta novērtēšana. Atbilstoši darbinieka novērtēšanas rezultātiem darbinieks ieguva citu amata kategoriju, un atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem atalgojums tika noteikts atbilstoši iegūtajai amata kvalifikācijas pakāpei.

Maijā saistībā ar izmaiņām iestādes struktūrā, reorganizējot divus departamentus un izveidojot vienu, Pašvaldību attīstības departamenta vadītāja atalgojums saistībā ar būtisku pilnvaru un pienākumu palielināšanos atbilstoši pieaudzis. Vienlaikus ir likvidēta viena iepriekš pastāvējušā departamenta direktora vieta, amatus kā departamenta direktora vietnieki zaudējuši trīs ierēdņi un attiecīgi, mainoties amata kategorijām, šiem darbiniekam samazinās atalgojums.

Savukārt 1.jūnijā saskaņā ar valdības lēmumu reorganizēt Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariātu Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija pārņem sekretariāta funkcijas. Pārņemot funkcijas ministrijā darbu uzsāk iepriekš sekretariātā nodarbinātie (RAPLM Informācijas sabiedrības politikas departamenta direktors un Elektroniskās pārvaldes departamenta direktors) ar iepriekš noteikto darba algu.

Kā skaidroja Plūmiņa, februārī arī Valsts reģionālās attīstības aģentūras Valsts un pašvaldību informācijas sistēmu departamenta direktora amata apraksts tika papildināts ar jaunām būtiskām amata funkcijām, tādēļ amata alga tika paaugstināta mēnešalgu diapazona ietvaros un vadoties no Valsts reģionālās attīstības aģentūras piešķirtā budžeta apjoma.

Tiek uzsvērts, ka RAPLM kopš šā gada sākuma veiktas strukturālās pārmaiņas - likvidētas gan štata vietas, gan pārskatīts darbinieku atalgojums.

Salīdzinot ar iepriekšējo gadu, 2009.gadā RAPLM darbinieku vidējais mēneša atalgojums samazināts par 15%-45%. Atalgojuma budžets kopumā ticis samazināts par 581 650 latiem, un ministrija ir izpildījusi visus valdības lēmumus un rīkojumus attiecībā uz valsts budžeta izdevumu samazinājumu.

Lai gan jau kopš pagājušā gada nogales valsts pārvaldē tiek īstenots atalgojuma fonda samazinājums, pēdējā pusgada laikā daudzu ministriju un iestāžu vadības atalgojums nav samazinājies, dažviet tas pat ir palielinājies, liecina aģentūras LETA rīcībā esošs kopsavilkums par ierēdņu algām.

Kopsavilkumā salīdzināts atalgojums valsts pārvaldes vadībai šā gada 31.janvārī un 30.jūnijā. Tomēr informācija liecina arī par tendenci, ka valsts pārvaldē atalgojuma pieaugums sācies jau pērnā gada vidū, brīdī, kad vēl toreizējais premjers Ivars Godmanis (LPP/LC) aizvien skaļāk sāka runāt par krīzi tautsaimniecībā un nepieciešamo izdevumu samazināšanu.

Dokumenti, kas ir LETA rīcībā, liecināja, ka pašā gada sākumā Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Administratīvā departamenta vadītāja alga tiek noteikta 1210 lati, februārī Attīstības instrumentu departamenta vadītāja alga pieaug no 1450 latiem līdz 1680 latiem, bet maijā Attīstības plānošanas departamenta vadītāja atalgojums pieaug no 1580 latiem līdz 1680 latiem.

Pašvaldību attīstības departamenta vadītāja alga maijā pieaug no 1350 latiem līdz 1580 latiem, 1.jūnijā Informācijas sabiedrības politikas departamenta vadītāja alga noteikta 1428 lati, bet Elektroniskās pārvaldes departamenta vadītāja - 1528 lati. Savukārt februārī Valsts reģionālās attīstības aģentūras Valsts un pašvaldību informācijas sistēmu departamenta vadītāja atalgojums pieaug no 1350 latiem līdz 1396 latiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!