Foto: Edijs Pālens
Rīgas dome pašlaik nepublisko advokātu biroja "Grunte un Cers" ziņojumu par Dienvidu tilta sadārdzinājumu, iespējamajiem zaudējumiem un iespējām tos atgūt. RD sola ziņojumu publiskot tad, kad "būs pieņemts kāds lēmums". Tiesa, arī domes deputātiem pašlaik nav iespējams ar šo atzinumu iepazīties.

Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova portālam "Delfi" apliecināja, ka ziņojums netiks publiskots, kamēr pašvaldība neizlems, ko darīt tālāk. Pašvaldības speciālisti secinājuši, ka domes interesēs būtu saglabāt šo slepenības statusu ziņojumam līdz lēmuma pieņemšanai. Tiesa, viņa nepaskaidroja, kā ziņojuma publiskošana varētu kaitēt domes interesēm.

Arī advokātu birojā "Grunte un Cers" portālam "Delfi" norādīja, ka saskaņā ar līgumu ar RD advokāti nav tiesīgi publiskot savus secinājumus, to var darīt tikai Rīgas dome.

Opozīcijā esošā "Jaunā Laika" domes deputāts Olafs Pulks portālam "Delfi" pauda neizpratni par šādu domes vadības lēmumu. "Neredz loģiku, kāpēc tas būtu jāslēpj," sacīja Pulks, norādot, ka Dienvidu tilta būvniecības lēmumu pieņemšanas laikā pašreizējā koalīcija nebija pie varas, un tai nebūtu jābaidās publiskot atzinums.

Opozīcija oficiāli lūgusi domes vadībai iespēju iepazīties ar ziņojumu.

Jau ziņots, ka septembrī LTV vēstīja - zvērināti advokāti un ekonomikas eksperti uzskata, ka Dienvidu tilta izmaksas augušas nepamatoti un, iespējams, rosinās Rīgas domei lemt par zaudējumu piedziņu.

Būvniecības finansēšanas sadārdzinājumā eksperti, līdzīgi kā iepriekš revīzijā Valsts kontrole (VK), saskatījuši vairākus konkrētus pārkāpumus. Turklāt atbildīgos varētu nākties meklēt arī starp domes amatpersonām. Kā ziņots, iepriekš VK secināja, ka Dienvidu tilta celšanā izšķērdēti vairāk nekā 27 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!