Rīgas domes (RD) Vides departaments par vairāk nekā 0,5 miljoniem latu plāno veidot Kobes dārzu, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) interneta mājaslapā pieejamā informācija.
Vides departaments plāno slēgt līgumu par 524 138 latiem ar SIA "E Daugava", kas bija viens no 11 pretendentiem departamenta izsludinātajā konkursā.


Kā pastāstīja pašvaldības aģentūras "Rīgas dārzi un parki" direktors Agnis Kalnkaziņš (TP), Kobes dārzu plānots ierīkot Āgenskalna Meteora parkā.


Plānotajā dārzā lielākais akcents tiks likts uz dīķa labiekārtošanu - tajā tiks izveidota mākslīga pussala, apkārt tam Japānas stila dārzs, kā arī terase. Apkārt dīķim plānots izvietot akmens solus bez atzveltnēm, akmens torņus un sausu ūdenskritumu. Dārzā tiks izveidoti arī ziemciešu, kā arī citu augu un krūmu apstādījumi, bet dīķī plānots iestādīt ūdensrozes.


Apkārt Kobes dārzam paredzēts izveidot arī žogu, tomēr dārzs būs atvērts visiem apmeklētājiem. Dārzā iecerēts ierīkot sabiedrisko tualeti, bērnu rotaļu laukumu un urnas suņu izkārnījumu izmešanai, norādīja Kalnkaziņš.


Vienošanās par japāņu dārza iekārtošanu galvaspilsētā tika panākta 2004. gadā, Japānas pilsētas Kobes dienās Rīgā atzīmējot abu pilsētu sadraudzības 30. gadskārtu. Parka iekārtošanas skices izstrādātas sadarbībā ar japāņu arhitektiem.


Rīga un Kobe sadraudzības līgumu parakstīja 1974. gadā, un Kobe ir viena no vecākajām Latvijas galvaspilsētas sadraudzības pilsētām. Kobe ir viena no lielākajām Japānas pilsētām, tajā dzīvo 1,5 miljoni cilvēku, un tai ir septiņas sadraudzības pilsētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!