Eiropas Savienības (ES) referenduma priekšvakarā Doma laukumā pirms dzejnieces Māras Zālītes un komponista Jāņa Lūsēna īpaši referendumam radītās "Mistērijas par Sapni un Mīlestību" tautu uzrunās Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga un premjers Einars Repše, trešdien pastāstīja vadības grupā "Latvija Eiropā".
Vadības grupas vadītāja Ramona Umblija pauda, ka "ne jau racionālais un pragmatiskais visu izšķir", tādēļ izdarīt izvēli palīgā nāk emocijas un tēlainība. "Mēs ceram, ka muzikālā krāsu "Mistērija par Sapni un Mīlestību" ļaus mums visiem distancēties no struktūrfondiem, direktīvām, standartiem, baudīt skaņu un krāsu vīzijas, lai pārliecināti par savas nācijas garu un stiprumu 20.septembrī pateiktu pārliecinošu "jā" Latvijas nākotnei," sacīja Umblija.

Uzvedumā piedalīsies mūziķi Ieva Akurātere, Ivars Cinkuss, Ance Krauze, Zigfrīds Muktupāvels, Ingrīda Misiņa, Inese Ramancāne un Valsts akadēmiskais koris "Latvija" diriģenta Andra Veismaņa vadībā. Tāpat piedalīsies mūziķi Kaspars Grigalis, Mareks Auziņš, Uģis Tirzītis, Jānis Lūsēns juniors, Vairis Nartišs, Uldis Zilberts, Artūrs Bērziņš un sitamo instrumentu grupa - Edgars Saksons, Ivo Krūskops, Uģis Krūskops un Ivars Kalniņš.

Uzveduma režisors ir Dž. Dž. Džilindžers, scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Anta Priedīte, producents Edgars Kots, projekta darba grupas vadītāja Džoanna Andersone, bet projekta administrators - Guntis Dzelmanis.

Mistērijas tiešraide būs Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Referendums par Latvijas dalību ES notiks sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!