Foto: DELFI Aculiecinieks

Ceturtdien reģistrēts šogad lielākais ugunsgrēku skaits vienā diennaktī, un lielākā daļa no ugunsgrēkiem bija saistīti ar apkures iekārtu nepareizu lietošanu un netīrītiem dūmvadiem, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) statistika.

Viens cilvēks, kura personību un pat dzimumu vēl nav izdevies noskaidrot, ceturtdien gājis bojā. Traģēdija notikusi Rīgā, Kurmju ielā kādā neapsaimniekotā mājā. Divstāvu ēkas otrajā stāvā dega atkritumi un jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks, kura dzimums un personība tiek noskaidroti. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir neuzmanīga rīcība ar atklātu liesmu.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks ceturtdien izcēlās Krāslavā, Rēzeknes ielā. VUGD ap pulksten 13:55 saņēma informāciju, ka trīsstāvu dzīvojamajā mājā deg dzīvoklis. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka dzīvojamajā mājā ir liels piedūmojums. No viena dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba divus vīriešus un bērnu, savukārt 22 cilvēki tika evakuēti.

VIGD skaidro, ka ugunsgrēka strauju izplatīšanos veicināja koka starpstāvu konstrukcijās esošie tukšumi, kas bija nomaskēti ar apdares materiāliem. Pa šiem tukšumiem uguns strauji izplatījās uz ēkas otro, trešo stāvu un bēniņiem, savukārt apdares materiāli un lielais piedūmojums apgrūtināja uguns perēkļu atklāšanu, informē VUGD. No liesmām, uzlaužot jumta segumu, izdevās izglābt mājas bēniņus.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja arī lielais aukstums, kura ietekmē sākotnēji bija grūtības uzstādīt autokāpnes. Evakuētie cilvēki šobrīd ir apmetušies pie radiniekiem. Ugunsgrēks tika likvidēts pulksten 22:45.

Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir cietā kurināmā apkures iekārtas bojājums.

Ceturtdien vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Sitas ielā, dzīvojamajā mājā deg privātmājas otrais stāvs un bēniņi. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās no mājas pašu spēkiem izkļuva 50 gadus vecs vīrietis un 60 gadus veca sieviete, kuri cieta ugunsgrēkā. Iespējamais ugunsgrēka iemesls ir uz plīts bez uzmanības atstāts ēdiens.

Savukārt naktī uz piektdienu VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Čiekurkalna 1.līnijā, dzīvojamajā mājā ir izcēlies ugunsgrēks. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā, ugunsgrēks jau bija likvidēts. Ugunsgrēkā cieta 55 gadus vecs vīrietis.

VUGD atgādina, ka šajā aukstajā laikā nedrīkst pārkurināt krāsnis un lietot bojātas apkures ierīces un dūmvadus. Lai ugunsgrēki nebeigtos ar traģiskām sekām un tie tiktu laicīgi pamanīti, dzīvojamajās mājās un dzīvokļos ir jāuzstāda dūmu detektori, kas laicīgi signalizēs par ugunsgrēku un ļaus mājas iemītniekiem izglābties.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 70 izsaukumus. Dzēsts 51 ugunsgrēks, veikti 11 glābšanas darbi, bija arī astoņi maldinoši izsaukumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!