Foto: F64
Zemkopības ministra Jāņa Dūklava (ZZS) palikšana amatā vai demisija ir viņa paša atbildība, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" pauda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Atbildot uz žurnālistu jautājumu par to, vai pēc tā sauktajās "Rīdzenes sarunās" izskanējušā, Dūklavam vajadzētu atstāt ministra amatu, Reizniece-Ozola norādīja: ''To jūs varētu pajautāt pašam Dūklava kungam, jo tā ir pilna viņa atbildība. Es domāju, ka šobrīd ir svarīgi sagaidīt skaidru redzējumu vai vērtējumu no kontrolējošām institūcijām un tad varēs arī ministrs pieņemt tālākos lēmumus.''

Jau ziņots, ka žurnāls "Ir", publicējot ietekmīgu politiķu sarunas viesnīcā "Rīdzene", apraksta kādu epizodi no 2010. gada, kad Šlesers pusdienojis kopā ar Dūklavu. Sarunas laikā abi apsprieduši Jāņa Maizīša nepārvēlēšanu ģenerālprokurora amatā. Abi politiķi arī runājuši par ZZS iespējamo sadarbību ar "Saskaņu". Tāpat Dūklavs sarunas laikā lūdzis Šleseram kā brīvostas valdes priekšsēdētājam palīdzību kāda ostā esoša zemes gabala pārdošanā. "Man arī tanī skaitā ostā viens zemes gabals pieder tīri privāti," stāsta ministrs, "tur zem vienas firmiņas jeb zem divām viņš tagad ir piereģistrēts." Īpašnieki esot vairāki, turklāt visi "zem svešām famīlijām", bet pašam Dūklavam piederot 10% zemes. Kompanjoni vēlētos īpašumu pārdot un saņemt "15 ļimončikus".

Dūklavs gan medijiem vairākkārt noliedzis, ka viņam pastarpināti piederētu zeme Rīgas brīvostā. "Tās ir muļķības, cilvēkiem laikam nav, ko rakstīt. Neesmu lasījis žurnālu "Ir", un nelasu to," iepriekš paudis Dūklavs.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis pārbaudi, lai noskaidrotu, vai zemkopības ministram patiesi pieder nedeklarēts īpašums Rīgas brīvostā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!