Foto: DELFI
Ar premjera Valda Dombrovska (V) rīkojumu reorganizēta Valsts kanceleja (VK) - likvidēti abi VK direktora vietnieku amati un visas struktūrvienības pakļautas tieši kancelejas direktoram, informē VK Komunikācijas departaments.

VK direktora vietnieka pienākumus turpmāk papildus saviem tiešajiem amata pienākumiem pildīs Juridiskā departamenta vadītājs. Reorganizācijas rezultātā VK štats samazināts par trīs amata vietām.

Savukārt Politikas koordinācijas departamentu pārveidos par Stratēģiskās analīzes departamentu, kura galvenie uzdevumi būs analītisko izvērtējumu sagatavošana par aktuāliem rīcībpolitikas jautājumiem, dalība vienotas valsts politikas plānošanas koordinācijā un īstenošanā, priekšlikumu sniegšana par valsts attīstības prioritātēm, valdības rīcības plāna izstrāde, valsts pārvaldes un cilvēkresursu attīstības politikas izstrāde un koordinācija un citi.

Kopumā Valsts kancelejas direktora tiešā pakļautībā darbosies desmit departamenti un nodaļas. Valsts kancelejā strādā 119 darbinieki, ieskaitot Ministru prezidenta biroju.

Darbs pie Valsts kancelejas funkciju pārskatīšanas turpināsies arī šogad.

Valsts kanceleja ir centrālā valsts pārvaldes iestāde, kas ir tieši pakļauta Ministru prezidentam. Iestādes galvenie uzdevumi ir Ministru kabineta darba nodrošināšana, valsts pārvaldes attīstības politikas izstrāde un ieviešana, kā arī Ministru kabineta komunikācija ar sabiedrību nodrošināšana.

Šā gada sākumā VK pameta divas augstas amatpersonas – ilggadējā direktore Gunta Veismane un viņas vietniece Baiba Pētersone. Veismane nolēma nepieņemt premjera piedāvājumu vadīt VK arī trešo termiņu, savukārt Pētersoni valdība pārcela Valsts administrācijas skolas direktores amatā, lai iestāde varētu pilnvērtīgi sagatavot Latvijas ierēdniecību Eiropas Savienības prezidentūrai, ko Latvija uzņemsies 2015.gadā.

Veismanes vietā valdība par VK vadītāju iecēla Elitu Dreimani - līdzšinējo VK direktores vietnieci jurdiskajos jautājumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!