Foto: LETA

Partijas "Jaunais laiks" (JL) priekšsēdētājs Einars Repše nolēmis atkāpties no aizsardzības ministrs amata un par to šodien personīgi informējis arī Valsts prezidenti Vairu Vīķi-Freibergu, apstiprināja Repše.

Repšes un Valsts prezidentes tikšanās notikusi šo pēcpusdien. Žurnālistiem par to iepriekš netika ziņots.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsācis kriminālprocesu par Repšes finanšu darījumiem. Par to vakar žurnālistus informēja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).

Sākotnēji Repše vakar paziņoja, ka atkāpsies no aizsardzības ministra amata un atteiksies arī no Saeimas deputāta mandāta. Taču pēc tam viņam piezvanījusi Valsts prezidente, aicinot atturēties no pārsteidzīgām darbībām, kas varētu kaitēt Latvijas valdības un valsts prestižam.

Tomēr šodien aizsardzības ministrs izlēmis atkāpties no amata.

Kalvīša paziņojumu par kriminālprocesa sākšanu Repše vērtē kā izrēķināšanos ar politiskajiem pretiniekiem.

Savukārt Kalvītis sabiedrības informēšanu par ierosināto kriminālprocesu uzskatījis par morālu un politisku pienākumu. Saņemot informāciju par kriminālprocesa ierosināšanu pret kādu citu ministru, Kalvītis rīkosies tieši tāpat, jo tādi ir premjera atklātības standarti, sacīja premjera biroja vadītājs Jurģis Liepnieks.

KNAB vadītājs Aleksejs Loskutovs pauda nožēlu, ka valsts amatpersonas nerespektē tiesībsargājošo iestāžu darbu, jo viņš iepriekš bija Saeimas deputātus informējis, ka bez procesa virzītāja atļaujas informācija par kriminālprocesa sākšanu nav publiski izpaužama.

Pēc ilgām un emocionālām debatēm Saeima šodien līdz 2006.gada 15.maijam pagarināja darbības laiku parlamentārās izmeklēšanas komisijai, kas pārbauda Repšes finansiālo darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!