Foto: stock.xchng
Izvērtējot kādas rīdzinieces sūdzību par neciešamo troksni, ko rada blakus dzīvoklī izvietotās kāda uzņēmuma interneta raidītāja iekārtas, valdība otrdien nolēma jaunu normatīvo aktu neveidot, bet precizēt un aktualizēt vecos noteikumus par akustiskā trokšņa normatīvi dzīvojamo un publisko ēku telpās, kas, kā atklājies, zaudējuši spēku 2010.gada vasarā.

Sākotnēji premjera Valda Dombrovska (V) rīkojums paredzēja izstrādāt jaunus noteikumus, taču Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) valsts sekretārs Guntis Puķītis valdības sēdē skaidroja, ka "mēs gribētu atbalstīt [jaunu noteikumu izstrādi], bet jauna akta veidošana izraisīs asas diskusijas un mēs nespēsim iegūt saskaņojumu ar sabiedriskajām organizācijām". Tāpēc pēc premjera ierosinājuma valdība nolēma precizēt vecos noteikumus un bez sabiedrisko organizāciju viedokļa noskaidrošanas izskatīt tos kā Ministru kabineta lietu kādā no tuvākajām sēdēm.

Valdībā iesniegtie dokumenti liecina, ka rīdziniece Austra Pētersone dažādās instancēs sūdzējusies par to, ka kādā astotā stāva dzīvoklī Žagatu ielā izvietotas firmas "Mīts" iekārtas un dzīvoklis aprīkots ar jaudīgiem gaisa kondicionētājiem. Šīs ierīces radot nepārtrauktu troksni un vibrāciju, kas traucē apkārtējo dzīvokļu iemītniekiem, sūdzībās norāda rīdziniece.

Taču Rīgas domes Mājokļu un vides departaments atbildē Pētersonei norāda, ka, lai gan RD saistošie noteikumi paredz sodu par trokšņu līmeņa pārsniegšanu, tomēr valdības noteikumi, kas nosaka to pieļaujamo līmeni, ir zaudējuši spēku kopš pērnā gada 1.jūlija. Līdz ar to trokšņu līmeņa mērījumus dzīvoklī gan varot izdarīt, taču nekādas juridiskas sekas neiestāsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!