Foto: Publicitātes foto
Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) esot izvērtējusi Rīgas domes plānoto sabiedriskā transporta biļešu cenu reformu un uzskata, ka tā nav akceptējama. "Šī Reforma ir juridisks brāķis", piektdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" norādīja Edmunds Sprūdžs.

Piektdien VARAM negatīvo atzinumu ar savām iebildēm par "juridisko brāķi" nosūtīs Rīgas domei, raidījumā apstiprināja VARAM ministrs Sprūdžs.

"Nav valstiski pareizi vienas pašvaldības transporta uzņēmuma problēmas risināt uz visu iedzīvotāju rēķina. Tapat tas radīs fiktīvas deklarēšanās vilni," intervijā teica Sprūdžs.

Jau ziņots, Rīga plāno no 1.janvāra mainīt sabiedriskā transporta biļešu cenas - rīdziniekiem biļete maksātu 42 santīmus jeb 60 eiro centus, bet pilsētas viesiem un tiem, kas nav deklarējušies galvaspilsētā, - 84 santīmus jeb 1,2 eiro. Izmaiņas neattieksies uz skolēniem un profesionālo skolu audzēkņiem, kuri sabiedrisko transportu jau izmanto par brīvu.

Šādi Rīga cer veicināt deklarēšanos galvaspilsētā. Pašlaik Rīgā dzīvojot aptuveni 100 000 nedeklarēto iedzīvotāju, ja viņi mainīs savu deklarēto dzīvesvietu, pilsētas ieņēmumi pieaugšot par 25%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!