Rīgā paliks tikai viens garais tramvaju maršruts - no Juglas līdz tirdzniecības centram "Dole" Ķengaragā jeb 3.maršruts, informēja pašvaldības SIA "Rīgas satiksme".

Līdz šim Rīgā bija vēl divi garie jeb savienotie maršruti - Imanta-Jugla jeb 1.maršuts un Tapešu iela-Mežaparks jeb 8.maršruts.

Kā norādīja Rumpane, "Rīgas satiksme" atzinusi, ka 1. un 8.tramvaja maršruti ir nerentabli - tajos brauc pārāk maz cilvēku.

11.novembra krastmalā veikto tramvaju sliežu ceļu remontdarbu laikā šie maršruti bija slēgti. Pēc remontdarbu pabeigšanas nolemts 1. un 8.maršruta tramvaju kustību neatjaunot.

Jau ziņots, ka pēc remontdarbu pabeigšanas no 1.septembra pa pamata maršrutiem atsāks kursēt tramvaji 2.maršrutā "Tapešu iela-Centrāltirgus", 4.maršrutā "Imanta-Centrāltirgus", 5.maršrutā "Iļģuciems-Centrāltirgus-Mīlgrāvis" un 10.maršrutā "Bišumuiža-Centrāltirgus", kā arī tiks atjaunota pieturvieta "Grēcinieku iela".

Saistībā ar pāreju uz ziemas darba režīmu no 1.septembra tiks veiktas būtiskas izmaiņas Rīgas sabiedriskā transporta - tramvaju, trolejbusu un autobusu - maršrutos un kustības grafikos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!