Foto: DELFI
Neskatoties uz to, ka Rīgas jūras līcis ir viena no iecienītākajām bļitkošanas vietām, portāls "Outdoorhub" to ierindojis starp bīstamākajām pasaulē.

Pētījuma autori norāda, ka Rīgas jūras līča bīstamība slēpjas ledus "uzvedībā" un straujajā gaisa temperatūras un vēja virziena maiņā. Portāls atgādina, ka 2013.gadā visi valsts glābšanas dienesti un jūras spēki tika iesaistīti 220 zemledus makšķernieku glābšanā, kas uz ledus gabala bija iepūsti jūrā. Glābšanas darbus turklāt apgrūtināja slikti laikapstākļi un augstie viļņi, taču visi makšķernieki laimīgi atgriezās krastā.

Otrs bīstamākais bļitkotājiem ir Baikāla ezers, jo atrodas tālu no glābšanas dienestiem. Trešajā vietā ierindots Kijevas rezervuārs Černobiļā, kas satur radioaktīvos atkritumus no Černobiļas atomreaktora avārijas. Ceturtajā vietā ir eksotiskā Arktika, kas gan atrodas tālu no civilizācijas, taču ir iecienīta zemledus makšķerēšanas vieta vietējām tautām - ņenciem, inuītiem un grenlandiešiem. Piektajā vietā - Lielie ezeri Ziemeļamerikā, kas ir lielākā ezeru sistēma pasaulē. Tāpat kā Rīgas jūras līcī, arī šajos ezeros mēdz "staigāt" ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!