Foto: DELFI
Rīgas pašvaldības namu apsaimniekotājs "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) šogad pārņēmis sešu privāto īpašnieku apsaimniekotās mājas, aģentūrai BNS pastāstīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Ervins Straupe.

"Mēs jau esam pārņēmuši sešu māju apsaimniekošanu, kuras iepriekš apsaimniekoja privātie namu apsaimniekotāji," sacīja Straupe.

Viņš arī norādīja, ka tāpat notiek sarunas un piedāvājumu izskatīšana vēl 30 māju pāriešanai RNP apsaimniekošanā.

RNP vadītājs arī atzīmēja, ka māju iedzīvotāju vēlme pāriet pie pašvaldības namu apsaimniekotāja nav saistīta tikai ar negatīvu pieredzi sadarbojoties ar privātiem apsaimniekotājiem. "Šo pāriešanas tendenci es gan negribētu saistīt tikai ar to, ka privātajam sektoram ir problēmas, bet ar to, ka ēkas izvērtējot izvēlas RNP kā stabilu kompāniju ilgtermiņā," teica Straupe.

Viņš prognozēja, ka to māju, kuras apsaimnieko privātas kompānijas, vēlme pāriet RNP apsaimniekošanā kļūs arvien lielāka.

Pēc Straupes sacītā, par apsaimniekotāja maiņu būtu jādomā vasarā. "Es aicinu visus iedzīvotājus domāt par māju apsaimniekotāja maiņu vasarā, nevis divas nedēļas pirms apkures sezonas sākuma. Tam ir ļoti praktiski apsvērumi, jo tādā gadījumā māja var izsvērt visus plusus un mīnusus, nevis pēdējā brīdī grābt to, kas ir pieejams," viņš teica.

RNP ir izveidots 2010.gadā, apvienojot 15 līdz tam pastāvošos pašvaldībai piederošos namu apsaimniekotājus – " Rīgas centra apsaimniekotāju", "Kurzemes namu apsaimniekotāju", "Zemgali", "Avota namus", "Krasta namus", "Ķengaraga namus", "Daugavas namus", "Pļavnieku namus", "Juglas namus", "Mežciema namsaimnieku", "Purvciema namus", "Valdemāra namus", "Sarkandaugavu", kā arī "Viesturdārzu" un "Vecmīlgrāvi".

Rīgas pilsētas pašvaldības īpašumā, valdījumā un pārvaldīšanā ir 4193 dzīvojamās mājas ar kopējo apsaimniekojamo platību virs astoņiem miljoniem kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!