Foto: LETA

Janvārī par ātruma pārsniegšanu uz Bauskas šosejas apturēts Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Guntars Marķitāns, taču viņš notikuma vietu atstājis nesodīts, jo paziņojis, ka veic pārbaudi par to, kā Ceļu policija pilda savus pienākumus, svētdien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Marķitāns arī noliedzis, ka būtu ievērojami pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu.

Rīgas pārvaldes ceļu policijas ekipāža par braukšanu ar ātrumu vairāk nekā 130 kilometri stundā apturējusi "Ford Mondeo", kam pie stūres bijis Marķitāns. Viņš paziņojis, ka braucis ar dienesta auto, lai pārbaudītu Ceļu policijas posteņus. Pārmetot policistiem necienīgu rīcību, viņš iesēdies savā auto un no notikuma vietas aizbraucis.

Kā norāda "Nekā personīga", Marķitāns gan pats par notikušo "pinas pretrunās", jo apgalvo, ka braucis ar atļauto ātrumu, taču tas rada jautājumu, kāpēc policija viņu apturējusi.

Pats Marķitāns raidījumam skaidrojis, ka ir braucis nolūkā pārbaudīt posteņus, jo janvāra nogalē bija plānota sanāksme. Viņš apliecināja, ka ticis apturēts, taču "analizējis" to, kā pie viņa pienācis inspektors, kāda bijusi viņa attieksme un kā notikusi apturēšana. Tieši attieksme nav bijusi pieņemama. "Katrā gadījumā es mērķi sasniedzu (..) gribēju uzzināt tieši kā strādā," sacīja policijas pārvaldes šefs.

"Es neskatījos odometrā," vaicāts, vai viņš braucis ar ātrumu 130 kilometri stundā, raidījumam atbildēja Marķitāns. Viņš pauda pārliecību, ka braucis ar atļauto braukšanas ātrumu "plus mīnus pieci kilometri," noliedzot, ka viņš palicis nesodīts tieši sava augstā amata dēļ. Viņam ne ar vienu šādi eksperimenti neesot jāsaskaņo.

"Nekā personīga" neoficiāli zināms, ka video ieraksts no ceļu policijas radara ticis izdzēsts, bet ceļu policistu dienesta grāmatiņās, kurās šādu pārbaužu gadījumā jāiespiež īpašs zīmogs, šādu atzīmi Marķitāns neesot veicis.

VP raidījumam skaidroja, ka normatīvo aktu, kas noteiktu, kā notiek šādas pārbaudes, neesot. Savukārt šādas pārbaudes Rīgas reģiona priekšnieks drīkstot veikt saskaņā ar pārvaldes reglamentu.

"Ja tāds gadījums ir bijis, tad jāsaņem sods," raidījumam izteicās iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, atzīstot, ka par šādu notikumu dzird pirmo reizi.

Par notikušo pārbaudi uzdots veikt VP iekšējās kontroles birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!