Rīgas pilsētas skolās pagarināto ziemas brīvdienu dēļ gripas epidēmijas laikā šovasar par vienu nedēļu pagarināts mācību gads.
Pagarinājums nepieciešams, lai atgūtu zaudēto mācību laiku epidēmijas laikā, BNS sacīja Rīgas pilsētas Skolu valdes informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Līga Rimšēviča.

Tādējādi skolēni mācības beigs nevis 2.jūnijā, bet 9.jūnijā. Šis pagarinājums neattiecas uz 9. un 12.klases skolēniem, kuriem arī ziemā nebija garāku brīvdienu.

Lielākajā daļā skolu skolēni tomēr ir paspējuši apgūt mācību vielu līdz 2.jūnijam, tādēļ liekajā nedēļā skolās tiks rīkotas ekskursijas, veselības nedēļas un līdzīgi, sacīja Rimšēviča.

Beigt mācību gadu 2.jūnijā skolām liedz Izglītības valsts inspekcija, kas uzskata par likuma pārkāpumu mācības beigt ātrāk par 9.jūniju.

BNS jau ziņoja, ka šā gada 7.janvārī Rīgas Skolu valde izdeva rīkojumu pagarināt skolēnu brīvdienas epidēmijas laikā, lai mazinātu skolēnu inficēšanu. Šogad ar gripu un citām komplikācijām mira vairāki cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!