Foto: AP/Scanpix/LETA
Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča pielaide valsts noslēpumam Krievijā uzņemtās fotogrāfijas dēļ jau pirms vairākiem gadiem apspriesta Saeimas Nacionālās drošības komisijā, svētdien informē TV3 raidījums "Nekā personīga".

Ziņu aģentūra "Associated Press" (AP) šonedēļ publicēja rakstu, kurā "Norvik bankas" lielākais akcionārs Grigorijs Guseļņikovs apgalvoja, ka Rimšēvičs gadiem ilgi izspiedis kukuļus no viņa vadītās kredītiestādes.

Tāpat rakstā vēstīts, ka 2010. gadā Rimšēvičs devies uz Krieviju, šķiet, lai piedalītos medībās, kā varot spriest pēc AP rīcībā esošajām fotogrāfijām, kurās viņš it kā redzams saviesīgā atmosfērā kopā ar Krievijas Informāciju tehnoloģijas izpētes institūta vadītāju Piļščikovu. Šis institūts ir valstij piederošs militāro tehnoloģiju uzņēmums, kas pakļauts ASV sankcijām. Rakstam pievienota arī fotogrāfija.

Dmitrija Pilščikova boss savlaik bija Sergejs Čemezovs, sens Krievijas prezidenta Vladimira Putina draugs, norāda "Nekā personīga".

Rimšēvičs preses konferencē apstiprināja, ka izklaides braucienā makšķerēt Kamčatkā bijis divreiz, taču Pilščikova vārds viņam ir svešs un fotogrāfija, iespējams, esot falsifikācija. "Nekā personīga" zināms, ka Rimšēviča pielaide valsts noslēpumam šīs fotogrāfijas dēļ jau reiz apspriesta, bet toreiz nav saskatīts pamats pielaides atņemšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!