Foto: AP/Scanpix

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, tiekoties ar Ukrainas premjerministra vietniecei Ivannu Klimpušu-Cincadzi, Igaunijas ārlietu ministru Jirgenu Ligi un Lietuvas ārlietu ministru Linu Linkeviču, uzsvēris, ka nepieciešams turpināt sniegt atbalstu Ukrainai bezvīzu režīma ar ES piešķiršanai, portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā.

Ministri diskutējuši par aktuālo situāciju Ukrainā, īpašu uzmanību pievēršot konflikta risināšanai valsts austrumos. Ukrainas premjerministra vietniece pateikusies trim Baltijas valstīm par Ukrainai sniegto atbalstu šajā sarežģītajā laikā, kad tā turpina cīnīties pret Krievijas agresiju.

Rinkēvičs atkārtoti izteicis atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālai integritātei, kā arī apliecinājis turpmāku politisku un praktisku atbalstu tās reformu procesā. Ārlietu ministrs atzīmējis, ka jāturpina sniegt atbalsts Ukrainai bezvīzu režīma piešķiršanai ar ES.

Klimpuša-Cincadze sarunā pievērsusies aktuālajiem ES–Ukrainas jautājumiem. Sarunās atzīmēta Asociācijas līguma un Visaptverošās brīvās tirdzniecības zonas līguma ratifikācija, sarunu noslēgšana par bezvīzu režīma piešķiršanu Ukrainai, kā arī ES sankciju turpināšana pret Krieviju. Tāpat klātesošie pārrunājuši gatavošanos nākamajam Austrumu partnerības samitam 2017. gadā, uzsverot nepieciešamību turpināt Rīgas samita lēmumu ieviešanu.

No 27. līdz 29. oktobrim Ukrainas premjerministra vietniece Klimpuša-Cincadze uzturas darba vizītē Latvijā. Vizītes laikā viņa piedalīsies arī Rīgas konferences diskusijā par Ukrainu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!