Foto: LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) pauž nosodījumu par apstākļiem, kādos Krievijā pret opozīcijas pārstāvi Alekseju Navaļniju ir tikušas izvirzītas krimināla rakstura apsūdzības un ticis pieņemts notiesājošs spriedums, kas rada nopietnas aizdomas par Krievijas tiesu institūciju politisko ietekmējamību, informē Ārlietu ministrijā.

"Tāpat rodas šaubas, vai šis process ir norisinājies saskaņā ar taisnīgas tiesas prasībām, kas izriet no Krievijai saistošās Eiropas Cilvēktiesību konvencijas. Ministrs aicina starptautiskās organizācijas izvērtēt pēdējā laika notikumus Krievijā," sacījis ministrs.

Jau ziņots, ka Krievijas opozīcijas aktīvistam un prezidenta Vladimira Putuina kritiķim Aleksejam Navaļnijam tiesa par īpašuma piesavināšanos ceturtdien piespriedusi piecu gadu cietumsodu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Tiesa opozīcijas līderi un Kremļa kritiķi Alekseju Navaļniju atzina par vainīgu līdzekļu piesavināšanā. Opozicionārs apcietināts tiesas zālē.

Petram Oficerovam, kurš ir otrs šajā lietā apsūdzētais, ieslodzījumā būs jāpavada četri gadi. No notiesātajiem nolemts piedzīt arī miljons rubļu (aptuveni 16530 latu) materiālā kaitējuma kompensēšanai, ziņo aģentūra.

Aizstāvības advokāti jau paziņojuši, ka lēmumu pārsūdzēs.

37 gadus vecais jurists pērn kļuva par ielu protestu zvaigzni, uzstājoties ar asu prezidenta Vladimira Putina kritiku. Viņš piesaistīja daudz sekotāju, pateicoties savai harizmai un vienkāršiem, masām viegli uztveramiem lozungiem. Valdošo partiju Vienotā Krievija Navaļnijs, piemēram, pasludināja par "blēžu un zagļu partiju".

Viņš ieguvis arī daudz sekotāju internetā ar saviem blogiem, kuros atmaskotas korumpētas amatpersonas, ierosinot pat sabiedrisko kustību, kas sākusi vākt informāciju par īpaši kliedzošiem korupcijas gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!