Ceļu satiksmes noteikumos būtu jānosaka stingrākas drošības prasības grupu velotreniņiem, portālam "Delfi" uzsvēra VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

Viņš norāda, ka pašlaik Ceļu satiksmes noteikumos ir teikts vien tas, ka veliosipēdistu grupu braucienos nepieciešams pavadošais transports, taču nav noteikts, kā tieši šim transportam ir jābūt aprīkotam. Noteikumos arī nav noteiktas nekādas stingrākas prasības atticībā uz bērnu treniņu braucieniem.

LVC rosinās noteikt to, kā jābūt aprīkotām velotreniņu braucienu pavadošajām transportam, no savas puses piedāvājot aprīkot to ar divām bākugunīm, norādēm par to, pa kuru pusi jāveic kolonnas apbraukšanu, kā arī citiem tehniskajiem līdzekļiem. Tāpat ir nepieņemama situācija, kad kāds no velobraucējiem atrodas aiz pavadošā transporta, nevis pirms tā, īpaši tas attiecas uz bērnu treniņiem.

Tāpat LVC arī rosinās diskusiju par iespēju aizliegt bērnu un jauniešu velotreniņu braucienus pa valsts galvenajiem autoceļiem, uz kuriem ir visintensīvākā transporta kustība un visaugstākais atļautais braukšanas ātrums. LVC savus priekšlikumus sniegs tuvākajā laikā un rosinās tos skatīt Ceļu satiksmes drošības padomē.

"Delfi" jau ziņoja, ka pirmdien Garkalnes novadā kravas automašīna ietriekusies sporta riteņbraucēju grupā un aizķērusi arī tās pavadošo automašīnu. Negadījumā cietuši 13 cilvēki, bet slimnīcās ar smagām un vidēji smagām traumām nogādāti seši bērni.

Kravas automašīnas vadītājs bijis 1966. gadā dzimis Polijas iedzīvotājs, kuru policija patlaban aizturējusi.

Aptuveni desmit bērni bija devušies treniņa braucienā un negadījumā cietuši teju visi bērni, bet viena stāvoklis bija ļoti kritisks. Bērni ir vecumā no 12 līdz 16 gadiem. Pēc Rīga Riteņbraukšanas skolas direktora vietnieks administratīvi saimnieciskajā darbā Pētera Griķīša stāstītā, automašīna uztriekusies no aizmugures velobraucēju pavadošajai automašīnai, kā rezultātā pavadošā automašīna uztriekusies bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!