Foto: LETA

Saeimas Reformu partijas frakcijas deputāte Daina Kazāka uzskata, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš izmanto Zolitūdes traģēdiju Zaļo un zemnieku savienības labā.

"Jāuzdod jautājums, vai Latvijai vajag tādu Valsts prezidentu, kuru no vecās politikas ievēlēja 10.Saeima un kurš amorāli izmanto traģēdiju, lai valdībā dabūtu vecās politikas partiju - Zaļo un zemnieku savienību," aģentūrai LETA pauda Kazāka.

Deputātei radušās bažas, ka Valsts prezidents ar kādu informāciju par partiju "Vienotība" šantažējis Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), lai pēdējais pieņemtu lēmumu par atkāpšanos no amata.

"Traģēdijā, kad tautai sēru laikā vajag atbalstu, stabilitāti un garantijas par traģēdijas analīzi un atbildību par pieļautām kļūdām, viņš [prezidents Bērziņš] izlemj vairot nestabilitāti - gāzt valdību," akcentēja Kazāka.

Deputāte vēlas no prezidenta atbildi, kāda ir viņa atbildība par traģēdiju, jo Bērziņš savulaik vadīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, kura bijusi atbildīga arī par jautājumiem, kas saistīti ar Būvniecības likumu.

Nākamā koalīcija parādīšot, vai tiesiskuma koalīcija zaudējusi šauru interešu grupu interesēm, oligarhiem un korupcijai. "Vai valdība krita, jo palicis viens mēnesis un vajag pēc vecām sliedēm mainīt [Eiropas Savienības] struktūrfondu plānojumu nākamajam plānošanas periodam?" retoriski vaicāja politiķe.

Kā ziņots, lēmumu par atkāpšanos no amata Dombrovskis (V) pieņēmis tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu.

Dombrovskis trešdien žurnālistiem atzina, ka par jautājumiem saistībā ar atkāpšanos domājis pēdējās piecas dienas kopš Zolitūdes traģēdijas, taču lēmumu pieņēmis tieši tikšanās laikā ar Bērziņu. Viņš noliedza, ka atkāpies, prezidenta pamudināts. Ar Valsts prezidentu trešdien tikšanās bijusi ilga, jo tās laikā bijis jāizrunā visas iespējamās sekas, kādas būs pēc viņa atkāpšanās, un par turpmāko rīcību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!