Foto: LETA

Reformu partijas (RP) jauniešu organizācija uzskata, ka "Vienotības" līderu atturīgā attieksme pret vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) lēmumu atstādināt Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu liecinot par viņu atrašanos Lemberga ietekmē, liecina RP mājaslapā ievietotais partijas Jaunatnes nodaļas paziņojums.

"Diemžēl "Vienotības" vadošo politiķu divdomīgie izteikumi par Edmunda Sprūdža rīcību bija kā dūriens ar lūpukrāsu viņa mugurā, kas neliecina par savu priekšvēlēšanu solījumu pildīšanu. Tas liek domāt par "Vienotības" līderu atrašanos Aivara Lemberga ietekmē vai arī nevēlēšanos ieņemt skaidru nostāju, tādējādi it kā paturot iespēju nākotnē strādāt kopā ar Lembergu," pausts RP Jaunatnes nodaļas izplatītajā paziņojumā.

Tāpēc RP jaunieši aicinājuši "Vienotības" vadību un citas valsts pirmās amatpersonas paust skaidru un nepārprotamu nostāju Lemberga jautājumā.

Jau vēstīts, ka otrdien stājies spēkā vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Sprūdža rīkojums par Ventspils mēra Lemberga atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas. Sprūdžs nolēmis Lembergu atstādināt, jo saņēmis no prokuratūras informāciju par iespējamo interešu konfliktu Lemberga darbībās.

Pēc Ģenerālprokuratūras sniegtās informācijas ir iegūti pierādījumi, kas apliecina - Lembergs kā Ventspils pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs laikā no 1998.gada 26.janvāra līdz 2006.gada 20.februārim ir piedalījies lēmumu pieņemšanā attiecībā uz vairāk kā 20 komersantiem, kas darbojas Ventspils pilsētā un Ventspils brīvostas teritorijā, teikts rīkojumā.

"Vienotības" politiķi šim Sprūdža solim nav pauduši skaidru atbalstu un norādījuši, ka šajā jautājumā ir daudz neskaidrību. "Vienotības" vadītāja Solvita Āboltiņa vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra lēmumu nosaukusi par puicisku un piebildusi, ka tas varot pat kaitēt tiesiskumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!