Foto: Publicitātes foto
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) 54. starptautiskās zinātniskās konferences plenārsēdē par izciliem nopelniem polimērmateriālu pētniecībā goda nosaukumu "RTU Gada zinātnieks 2013" saņēma RTU Polimērmateriālu institūta direktors un Polimērmateriālu pārbaužu laboratorijas vadītājs profesors Dr. sc. ing. Jānis Zicāns.

Savukārt goda nosaukumu "RTU Gada jaunais zinātnieks 2013" par pētniecības darbu saņēma RTU Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta vadošais pētnieks docents Dr. sc. ing. Jānis Ločs.

RTU profesors Jānis Zicāns ir autors 13 SCOPUS datubāzē indeksētām publikācijām, vadītājs trim ES 7. Ietvarprogrammas projektiem, kā arī vairākiem ERAF projektiem, valsts pētījumu programmas projektiem un vada vienu ESF un starpvalstu sadarbības projektu. Jāņa Zicāna vadībā RTU piesaistīts finansējums aptuveni viena miljona latu apmērā, kā arī 2013. gadā saņemts viens Latvijas patents un iesniegts viens starptautiskā patenta pieteikums.

Docents Jānis Ločs aizvadītajā gadā par veiktajiem pētījumiem publicējis deviņas zinātniskās publikācijas, kas indeksētas SCOPUS datubāzē, uzstājies ar ziņojumiem deviņās konferencēs Zviedrijā, Vācijā, Austrijā, ASV, Norvēģijā, Beļģijā un Polijā. Viņš ir piedalījies projektos, kuru rezultātā ir saņemti divi Latvijas patenti un iesniegts viens pieteikums Eiropas patenta saņemšanai. Jānis Ločs dažādos projektos piesaistījis RTU finansējumu vairāk nekā 150 tūkstošu latu apmērā.

Svinīgajā ceremonijā Atzinības rakstus RTU zinātņu prorektors profesors Tālis Juhna pasniedza 2013. gada citētāko publikāciju autoriem Kārlim Agrim Grosam, Mārim Knitem un Andrim Šutkam.

RTU žurnāla "Vides un klimata tehnoloģijas" komanda saņēma Atzinības rakstu par neatlaidīgu darbu, kā rezultātā žurnāls tika indeksēts prestižajā SCOPUS datubāzē.

Par augstiem sasniegumiem un rezultātiem pētniecībā un inovācijās Atzinības rakstus saņēma RTU Vispārīgās ķīmijas tehnoloģijas institūta personāls un direktore Līga Bērziņa-Cimdiņa, Industriālās elektronikas un elektrotehnikas institūta personāls un direktors Leonīds Ribickis, kā arī Lietišķo datorsistēmu institūta personāls un direktors Jānis Grundspeņķis.

RTU 54. starptautiskā zinātniskā konference notiks no 14. līdz 16. oktobrim visās RTU fakultātēs, tajā piedalīsies vairāk nekā 700 autoru, kuri prezentēs Latvijas un pasaules zinātnē aktuālas tēmas un sasniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!