Rīgas domē (RD) ievēlētās "Latvijas Ceļa" (LC) Saeimas deputātes Aijas Počas vietu parlamentā ieņems daugavpilietis Tadeušs Ketlers un sociāldemokrāta Gundara Bojāra vietā nāks valmierietis Gunārs Freimanis, bet Tautas partijas (TP) deputāta Jura Dalbiņa sekotājs vēl nav zināms.
Ketlers jau ir bijis 7.Saeimas deputāts, taču pēc LC valdības krišanas, kad daļa ministru atgriezās deputātu krēslos, Ketleram Saeimu nācās atstāt.

Līdz ievēlēšanai Saeimā viņš bija Naturalizācijas pārvaldes Daugavpils nodaļas priekšnieka vietnieks. Ketlers ilgāku laiku bijis arī Latvijas Poļu biedrības priekšsēdētājs.

Savukārt Freimanis savulaik beidzis Latvijas Lauksaimniecības akadēmiju, pašlaik dzīvo Valmieras rajona Kauguru pagastā un strādā par izpilddirektoru agrorūpnieciskajā apvienībā "Valmiera". Viņš ir LSDSP valdes loceklis un partijas Valmieras teritoriālās organizācijas vadītājs.

Pašvaldības vēlēšanās Freimanis LSDSP sarakstā šogad startēja kā trešais, taču saņēma visvairāk svītrojumu (370) un noslīdēja uz 11.vietu.

TP vēl nezina, kurš ieņems Dalbiņa vietu, jo vairāki pretendenti esot atteikušies strādāt Saeimā.

Aiz svītras nākamie, kas varētu ieņemt Dalbiņa vietu, ir Valters Dambe, Igors Klapenkovs, Jēkabs Blaus un Žanete Vasaraudze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!