Foto: LETA
Saeimā nav atbalsta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka nomaiņai, līdz ar to viņš turpinās vadīt biroju, norāda Ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

"Cik es sapratu no Saeimas partiju frakcijām, Saeimā nav atbalsts [Jaroslava] Streļčenoka kunga nomaiņai. Līdz ar to Streļčenoka kungs strādās līdz viņa termiņš beigsies," ceturtdien intervijā "Rīga TV24" sacīja Straujuma.

Politiķe atzina - kad kļuvusi par premjeri, šķitis, ka KNAB domstarpības starp biroja vadītāju un viņa vietnieci būs iespējams izrunāt. "Bet dažkārt personību konflikti ir tādi, kas nav pārvarami. Esmu tikusies ar Streļčenoka kungu, Strīķes kundzi vairākas reizes un teikusi: beidzam! Bet strīdi iet, tiesvedības iet," noteica Straujuma.

Viņa piebilda, ka "parasti cilvēki agrāk vai vēlāk atrod risinājumu, bet es pirmo reizi redzēju, ka tur nav risinājuma".

Jau ziņots, ka Ministru prezidente plāno virzīt valdībā jautājumu par KNAB vadītāja nomaiņu. "Lai es varētu virzīt uz Saeimu [jautājumu par KNAB vadītāja nomaiņu], man ir vajadzīgs valdības lēmums," iepriekš sacīja Straujuma.

Viņa atzina, ka procedūra par biroja priekšnieka atlaišanu no darba ir sarežģīta, jo pēc sabiedrisko organizāciju komisijas vērtējuma sekos arī ekspertu grupas komisijas darbs. Savukārt, lai rosinātu nomainīt KNAB vadītāju, jāveido vēl trešā komisija par Streļčenoka atbilstību amatam. "Un tas ir sarežģīti, bet es domāju tomēr veidot komisiju, pat ja būs apmierinošs vērtējums. Vajadzīga vēl viena komisija," klāstīja politiķe.

KNAB jau ilgāku laiku tiesājas ar vairākām biroja darbiniecēm, tostarp bijušo KNAB priekšnieka Streļčenoka vietnieci Jutu Strīķi un arī Ilzi Dravnieci. Pagaidām tiesa pieņēmusi vairākus birojam nelabvēlīgus lēmumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!