Lai labāk sagatavotos 22.jūnijā Valgā gaidāmajam futbola mačam ar Igaunijas parlamenta deputātiem, Latvijas parlamentārieši otrdien paredzējuši uzsākt treniņus.
Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs Pēteris Tabūns sacīja, ka Igaunijas un Latvijas futbola federācijas nolēmušas Valkā un Valgā rīkot abu valstu futbola spēles, kur aptuveni 100 mačos tiktos ne tikai profesionālas futbola komandas, bet arī dažādu valsts institūciju darbinieki. Piemēram, kopīgā spēlē tiksies abu valstu diplomāti, kā arī abu valstu parlamentārieši.

Tabūns arī pastāstīja, ka spēlēt pieteikušies 17 visu Saeimas frakciju deputāti, to vidū "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK deputāti Dzintars Rasnačs, Juris Dobelis, Pēteris Tabūns, "Latvijas Ceļa" deputāti Jānis Gaigals un Pēteris Apinis, Tautas partijas deputāti Jāzeps Šņepsts, Māris Vītols, Māris Sprindžuks un Oskars Spurdziņš, kā arī sociāldemokrāti Valdis Lausks, Jānis Ādamsons un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" deputāti Juris Sokolovskis un Andrejs Klementjevs.

"Deputātiem būs arī trīs treniņi Mežaparkā, lai varētu saspēlēties un izlemt, kurš stāvēs vārtos, kuri būs uzbrucēji, bet kuri aizsargi," sacīja Tabūns.

Viņš arī pastāstīja, ka ar Igaunijas parlamentāriešiem jau panākta vienošanās, ka netiks spēlēts "bučos", bet gan kedās.

"Lai gan sitiens ar kedām nav tāds, tomēr nav iespējams iegūt traumas. Komandai būs arī savas formas," klastīja Tabūns.

Apakškomisijas priekšsēdētājs arī pastāstīja, ka spēlēts tiks pēc vienkāršotiem noteikumiem - būs divi puslaiki pa 20 minūtēm, bet laukumā izies 7 spēlētāji ierasto 11 vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!