Foto: Saeimas administrācija
Saeimas Eiropas lietu komisijas delegācija komisijas priekšsēdētājas Zandas Kalniņas-Lukaševicas (V/RP) vadībā šodien un rīt pēc Ukrainas parlamenta Eiropas integrācijas komitejas aicinājuma darba vizītē uzturēsies Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.
Eiropas lietu komisiju vizītē pārstāvēs Saeimas sekretārs Eiropas lietu komisijas deputāts Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNN), Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja Eiropas lietu komisijas deputāti Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Igors Pimenovs (SC) un Edvards Smiltēns (V),  informēja parlamenta Preses dienestā.

Kalniņa-Lukaševica skaidro, ka situācija Ukrainā ir bijusi komisijas uzmanības centrā aizvadītajās Saeimas ziemas un pavasara sesijās, kad konsekventi tika apliecināta solidaritāte Ukrainai. "Šīs vizītes mērķis ir to apliecināt arī klātienē. Tāpat ir būtiski noskaidrot, kādās jomās Latvija var palīdzēt krīzes skartajai Ukrainai, tostarp nododot uzkrāto reformu īstenošanas pieredzi," uzsver politiķe, piebilstot, ka vizīte ir būtisks solis abu valstu parlamentāro kontaktu stiprināšanai un dos pienesumu nākamā gada sākumā gaidāmajai Latvijas prezidentūrai Eiropas Savienības (ES) Padomē, kuras uzmanības centrā būs arī Austrumu partnerības un Ukrainas jautājumi.

Komisijas priekšsēdētāja arī akcentē, ka līdz ar nupat parakstīto Asociācijas līgumu starp ES un Ukrainu, kuru drīzumā plānots arī ratificēt, sadarbība ar Ukrainu kļūs vēl ciešāka gan politiskā, gan ekonomikas līmenī.

Vizītes laikā delegācijai plānota tikšanās ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietnieku Ruslanu Košulinski, Eiropas integrācijas komitejas priekšsēdētāju Grigoriju Nemirju, parlamenta deputātu grupas sadarbībai ar Saeimas deputātiem vadītāju Ruslanu Lukjančuku un Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta direktoru Oleksandru Aleksandroviču.

Tāpat Latvijas parlamentārieši tiksies ar ekspertiem - Ukrainas Razumkova centra Ārpolitikas un starptautiskās drošības jautājumu programmas vadītāju Oleksiju Meļņiku un Ukrainas Sabiedrības transformācijas institūta vadītāju Oļegu Soskinu, lai iepazītos ar viņu redzējumu par notikumiem Ukrainā un pārrunātu iespējamo Latvijas un Ukrainas nevalstisko organizāciju sadarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!