10.Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas pirmajā sēdē ceturtdien par tās priekšsēdētāju ievēlēta Ina Druviete ("Vienotība").

Druvietes kandidatūru izvirzīja Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) frakcija. Par viņu nobalsoja astoņi komisijas locekļi, bet atturējās trīs.

Komisijas priekšsēdētāja biedra amatam Druviete izvirzīja Jāni Strazdiņu (ZZS), kurš komisiju vadīja 9. Saeimā, un par viņu nobalsoja desmit deputāti, bet atturējās viens.

Savukārt par komisijas sekretāri kļuva Inguna Rībena ("Vienotība"), kas guva vienbalsīgu visu 11 klātesošo komisijas deputātu atbalstu.

Jau ziņots, ka 10. Saeima ceturtdien ievēlēja visu sešpadsmit parlamenta komisiju locekļus, savukārt komisijas vadība katrai jāvēl savā sēdē. Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā strādās "Vienotību" pārstāvošie Ints Dālderis, Ina Druviete, Janīna Kursīte-Pakule un Inguna Rībena. ZZS pārstāvēs Jānis Strazdiņš un Oskars Zīds, bet SC – Aleksejs Burunovs, Sergejs Fjodorovs un Nikolajs Kabanovs. Komisijā strādās arī Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK) un Māris Kučinskis (PLL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!