Foto: LETA

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti pauž neapmierinātību ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) darbu.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (Nacionālā apvienība, NA) otrdien, piedaloties komisijas sēdē, norādīja, ka viņa ir vīlusies NEPLP darbā.

"Esmu vīlusies tajā ko dara NEPLP. Ir zināmas iezīmes, kas liek domāt par to, cik samērojami bija tie solījumi, ko NEPLP locekļi izteica pirms viņu ievēlēšanas, pret to, ko viņi dara šobrīd," teica spīkere.

Asākos pārmetumus komisijas sēdē NEPLP izteica Artuss Kaimiņš (Latvijas Reģionu apvienība). Viņš bija noskaities par NEPLP attieksmi pret Saeimas komisiju, piemēram, to, ka uz komisijas sūtītu vēstuli NEPLP atbildējusi 30 dienu laikā jeb precīzi pēdējā likumā noteiktajā dienā.

Kaimiņš aicināja komisijas deputātus ietekmēt NEPLP, lai izmanītu viņu attieksmi un solīja, ka vērsīsies pie NEPLP un prasīs apliecināt padomes vadītāja Aināra Dimanta paraksta uz vēstules autentiskumu, norādot, ka tas izskatās pēc "ķebura".

"Tādu ķeburu var uzvilkt mans suns. Nevaru pieļaut, ka Dimants un NEPLP ņirgājas par komisiju," viņš teica.

Par NEPLP komisijas sēdē izteicās arī Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis. "Man, godīgi sakot, nepatīk tā brandža [NEPLP]. Ir atsevišķi cilvēki padomē, kurus es cienu, un kuri atbildīgi dara savu darbu, bet ar gandarījumu varu teikt, ka par lielāko daļu no šī komisijas sastāva es nebalsoju," viņš uzsvēra.

Komisijā radās diskusija par to vai šim Saeimas sasaukumam vajadzētu atlaist NEPLP. Tomēr daži no deputātiem atzina, ka tas ir "delikāts jautājums", jo pastāv tā saucamais pārmantojamības princips iepriekšējās Saeimas ievēlētai institūcijai.

Tāpat deputātiem radās jau iepriekš plaši iztirzāts jautājums par radio "Pieci.lv" darbību, izlietoto naudu tā izveidē un tā izveides lietderīgumu.

Mūrniece rosināja pagaidīt, kamēr jaunā Latvijas Radio valde būs "iestrādājusies" un tad to uzaicināt uz komisijas sēdi, lai varētu uzdot jautājumus par radio "Pieci.lv" darbību.

Trešdien Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti dosies izbraukuma sēdē, kas tiks aizvadīta NEPLP telpās. Komisijas vadītāja Inese Laizāne (NA) aicināja deputātus rūpīgi sagatavoties šai izbraukuma sēdei, uzsverot tās svarīgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!