Foto: DELFI
Šajā medību sezonā nomedīti 139 vilki no 140 atļautajiem, 36 no tiem Ziemeļkurzemē, pastāstīja Valsts meža dienesta (VMD) medību daļas vecākais inspektors Valters Lūsis.

Viņš sacīja, ka šajā vilku medību sezonā, kura sākās 2010.gada 15.jūlijā, visvairāk vilku nomedīts Ziemeļkurzemē - 36, savukārt Dienvidkurzemē nomedīti 24 vilki, bet Inčukalna teritorijā nomedīti 10 vilki.

Vilku medību sezona ilgs līdz 1.aprīlim.

"Oficiālā uzskaite liecina, ka Latvijā varētu būt 800 līdz 1000 vilku," teica Lūsis. Tomēr viņš norādīja, ka faktiski šis skaitlis varētu būt daudz mazāks un, iespējams, Latvijas teritorijā pēc medību sezonas beigām varētu mājot tikai aptuveni 200 līdz 300 vilku.

Savukārt bargā ziema varētu būt labvēlīgāka vilku populācijai, jo tiem vieglāk bija nodrošināt sevi ar barību. Lūsis atzina, ka biezā sniega sega, kura bija sasalusi, vilkiem sniedza iespēju daudz vieglāk pārvietoties pa sniega virskārtu. "Pārsvarā vilki medī mežacūkas un staltbriežus, kuri ir smagāki par vilkiem un kuriem tāpēc sniegā grima kājas, un vilkiem bija daudz vieglāk tos notvert," klāstīja Lūsis.

Pēc VMD rīcībā esošās informācijas, šajā medību sezonā nelikumīgi nomedīts viens vilks.

Lūsis minēja, ka pērn konstatētas 50 nelikumīgas medības. Nelikumīgajās medības visvairāk tika nošautas mežacūkas - 27, stirnas - 19 un seši aļņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!