Foto: Publicitātes attēli
Nedēļu pēc vēlēšanām 2010. gada 10. oktobrī un 17. oktobrī Latvijas Televīzija piedāvās skatītājiem televīzijas spēli „Es varu būt premjerministrs”, kas aicinās jaunus cilvēkus vecumā no 18 līdz 30 gadiem pierādīt savas spējas kļūt par nākamajiem premjerministriem, portālu „Delfi” informēja spēles producenti.

Latvijā jaunieši samērā pasīvi iesaistās politisko partiju darbā un sabiedriskajā pārvaldē, kā arī nav aktīvi vēlētāji. 10. Saeimas vēlēšanu politisko partiju sarakstos tikai 16 % no visiem deputātu kandidātiem ir vecumā līdz 30 gadiem.

  

Viena no pēdējo gadu spilgtākajām personībām pasaulē, kam ir izdevies politikas procesos aktīvi iesaistīt jaunu paaudzi, ir ASV prezidents Baraks Obama. Pirmo reizi kopš 70. gadiem, ASV jauni cilvēki bija gatavi iesaistīties politikā, iestājoties par mērķiem, kuri pārsniedza privātu interešu robežas. Latvijas situācija ir līdzīga - tai jāatrod cilvēki, kuri līdzīgi Obamam, var teikt „Yes I can" ( Jā, es varu! ), kuri ir gatavi strādāt, kvalitatīvi uzlabot Latvijas politisko vidi, veidojot Latviju par labāku, gudrāku, bagātāku un labklājīgāku valsti, skaidro raidījuma producenti.

  

Jaunā TV spēle „Es varu būt premjerministrs" meklēs jaunus līderus un talantus, aktīvi domājošu paaudzi, kuri ir gatavi cīnīties un aizstāvēt savu viedokli par dažādām sabiedrības pārvaldes un starptautiskām tēmām, kuriem ir jaunas neordināras idejas Latvijas attīstībai un kuri nākotnē būtu gatavi veidot Latvijas politiku.

Kā norāda raidījuma veidotāji, cikla „Es varu būt premjers" mērķis ir mainīt Latviju, izmantojot Latvijas jauniešu potenciālu, izglītību un ambīcijas, kā arī atjaunot Latvijas jauniešu interesi par sabiedrības pārvaldi. Raidījums dos iespēju jauniem cilvēkiem cīnīties par savām idejām un vīzijām, ar mērķi veidot labāku Latvijas Valsti.

TV raidījums „Es varu būt premjerministrs " ir licencēts un veidots sadarbībā ar Kanādas sabiedrisko televīziju Canada Broadcasting Corporation ( CBC ). Šī formāta raidījumi guvuši plašu popularitāti un augstus televīzijas reitingus Kanādā (CBC), Bulgārijā, Lielbritānijā (BBC), Vācijā (ZDF) u.c. 2008. gadā raidījums nominēts Starptautiskajai EMI balvai par labāko televīzijas pārraidi izklaides jomā.

Spēli producē Jaunās demokrātijas centrs un filmu studija „Mistrusmedia" sadarbībā ar Latvijas Televīziju.

Par spēles dalībnieku var kļūt ikviens Latvijas iedzīvotājs vecumā no 18 līdz 30 gadiem. Pretendentiem jāizveido 3 minūšu garš video materiāls par tēmu „Kāpēc es domāju, ka varu būt premjerministrs", jāaizpilda spēles dalībnieka anketa un jānosūta uz e-pasta adresi : premjerministrs@ltv.lv vai pa pastu uz adresi „Es varu būt premjerministrs!", Latvijas Televīzija, Zaķusalas krastmala 3, Rīga, LV1509 .

Lai gan cienīgākos spēles dalībniekus atlasīs īpaša žūrija, portālā „Delfi.TV" ir iespējams noskatīties pretendentu iesūtītos video un katrs lasītājs var jau tagad vērtēt Latviešu jauniešu spēju sasniegt augstus politiskos mērķus.

Skatieties pretendentu video DELFI.TV!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!