Foto: F64
Iekšlietu ministrijas (IeM) "salabotajā" fotoradaru konkursā pieteikušies pieci pretendenti, portālu "Delfi" informēja ministrijas pārstāve Gunta Skrebele.

Pirmdien ministrijas valsts sekretāres vadītā iepirkuma komisija atvēra iesniegto piedāvājumu sarakstu slēgtajam konkursam "Ceļu satiksmes drošības uzlabošanai nepieciešamo mērierīču sistēmas ieviešana, uzstādīšana un apkalpošana".

Piedāvājumus iesnieguši pieci pretendenti - personu apvienība a/s "Inkomerc Holding" un SIA "Nameks"; personu apvienība SIA "ARMGATE" un SIA "BMS Tehnoloģija"; personu apvienība AS "Vitronic Baltica", "VITRONIC Dr.-Ing.Stein Bilverarbeitungssysteme GmbH", SIA "Komeccentrs DATI grupa"; kā arī AS "ALARMTEC" un pilnsabiedrība "Fima Group".

Iepirkuma komisija izskatīs pretendentu tehniskos un finansiālos piedāvājumus, kā arī novērtēs to atbilstību nolikuma un tehniskās specifikācijas prasībām, informē ministrija, nenorādot, kādfā termiņā to plānots paveikt. No tiem piedāvājumiem, kas būs atbilstoši nolikuma un tehniskās specifikācijas prasībām, komisija izvēlēsies pretendentu, kas iesniedzis izdevīgāko finanšu piedāvājumu - zemāko procentu no iekasētajām soda naudām, kas saņemtas valsts budžetā, informē IeM.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, IUB pēc SIA "Lattelecom" sūdzības aizliedza IeM slēgt līgumu vērienīgajā konkursā par fotoradaru piegādi un apsaimniekošanu. IUB izdeva Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūrai novērst iepirkumā konstatētos pārkāpumus vai arī pārtraukt izsludināto iepirkuma procedūru. IeM trūkumus novērsa, gorozot konkursa nolikumu un pagarinot pieteikšanās termiņu.

IUB atzina par nepamatotiem fotoradaru konkursa nolikumā iekļautos nosacījumus, ka uzvarējušajam uzņēmumam ir jāsniedz IeM ne tikai ātruma kontroles pakalpojums, par to saņemot daļu no iekasētajām soda naudām, bet arī jāpiegādā sešas ierīces transportlīdzekļa valsts numura zīmes atpazīšanai.

Septembra vidū "Lattelecom" nolēma izstāties no fotoradaru konkursa, "protestējot pret necaurspīdīgu šī iepirkuma organizēšanu". Bez "Lattelecom" konkursā bija pieteikušies vēl septiņi pretendenti.

Saeima septembra sākumā apstiprināja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas nepieciešami, lai finansētu jau pērn izsludinātā fotoradaru piegādes konkursa uzvarētāja izdevumus. Grozījumi ļaus radaru apsaimniekotājiem saņemt naudu no radaru fiksēto ātruma pārkāpumu sodiem.

IeM sākotnēji 100 fotoradaru iegādei gatavojās izstrādāt publiskās un privātās partnerības modeli, taču to liedza vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem, tāpēc ministrija nolēma līdz pērnā gada beigām izsludināt sākotnēju publisko pretendentu atlasi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!