Foto: DELFI

Otrdienas, 10. jūnija, pievakarē Neputna galerijā ar līksmu burziņu tika atklāta jaunās fotogrāfes Ineses Kalniņas (attēlā) personālizstāde Stihija.Vīrietis, kurā aplūkojami vīriešu kailfoto.

"Izstāde turpina fotogrāfes vairāku gadu garumā veidoto ciklu Brīvās robežas. Tās ir melnbaltas fotogrāfijas, kuru galvenais varonis ir vīrietis. Un vīrietis ir kails," izstādi raksturo tās veidotāji.

"Mūsdienās un jau izsenis uzmanības centrā mākslā ir bijusi sieviete, puskaila, kaila. Manās fotogrāfijās gribētu atgādināt, cik skaists savā vienkāršībā ir vīrietis, cik iekārojams un uzmanības cienīgs," nepieciešamību pēc šādas izstādes skaidro pati fotogrāfe.

1983. gadā Valmierā dzimusī Kalniņa veidojusi vairākas personālizstādes, kā arī piedalījusies vairāk nekā divdesmit kopizstādēs. Fotogrāfijas pamatprincipus viņa apguvusi Valmieras Valsts ģimnāzijas fotopulciņā un Valmieras Mākslas vidusskolā. Vēlāk studējusi Liepājas Pedagoģijas universitātē, kur arī aktīvi darbojusies Liepājas Tautas fotostudijā Fotast.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!