Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas valdes locekļi nav apmierināti ar līdzšinējās organizācijas prezidentes Sarmītes Veides darbību un izteikuši neuzticību, apgalvo asociācijas valdes locekle Līga Kozlovska. Pati Veide ir pārliecināta, ka neuzticība viņai nav izteikta, lai arī Kozlovska to mēģinājusi panākt.

Kā paskaidroja Kozlovska, lēmums esot briedis jau sen. To iespaidojis Veides autoritatīvais vadības stils un vienpersoniskā rīcība lēmumu pieņemšanā. Turklāt arī profesionālā ziņā pēdējie mēneši esot tikai vairojuši neapmierinātību, sacīja Kozlovska.

Viņa arī uzskata, ka Veide mēģinot virzīt savas politiskās intereses, nevis rūpēties par profesionālajām interesēm, līdz ar to arī pēdējā laikā daudzas lietas nav paveiktas un rezultāti ir zemi.

Kozlovska arī pastāstīja, ka valdes locekļi Edīte Vītola, Dzintra Homka, Līga Kozlovska, Viesturs Sprūde, Revīzijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Sergejenko, Revīzijas un Sertifikācijas komisiju locekle Sandra Gintere un Sertifikācijas komisijas locekle Gunta Tīcmane iesniegumu par neuzticības izteikšanu iesnieguši pēdējās asociācijas biedru sapulces laikā.

Sapulcē lielākā daļa asociācijas valdes locekļu un lielākā daļa revīzijas komisijas locekļu, informējot biedrus par ieilgušo asociācijas vadības krīzi, aicinājuši izteikt neuzticību asociācijas prezidentei Veidei un pieprasījuši sasaukt ārkārtas biedru sapulci šī jautājuma izskatīšanai.

Plānots, ka mēneša vai pusotra mēneša laikā tiks sasaukta asociācijas valdes ārkārtas sēde un pēc tam ārkārtas biedru sapulce, lai lemtu par asociācijas un tās vadības nākotni.

Veide savukārt pastāstīja, ka Kozlovska ar šādu aicinājumu sēdē esot uzstājusies, taču no biedru puses atbalsts neesot bijis un arī diskusiju šai jautājumā neesot bijis. Pēc viņas sacītā, no Kozlovskas puses tie esot apmelojumi un tieksme pēc varas vai arī politisks pasūtījums, jo iepriekš nekas tāds neesot izskanējis un valdes sēdēs neviens par to neesot runājis.

"Ja viņai [Kozlovskai] ir kādas pretenzijas, tad lai nāk un ar mani izrunājas," sacīja Veide.

Veide arī norādīja, ka gadījumā, ja jautājums par neuzticību tikšot skatīts tālāk, viņa lūgšot šo lietu izskatīt Ētikas komisijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!