Iekšlietu ministrijas (IeM) Sardzes pulks atteicies konvojēt tiesājamo Aleksandru Laventu no slimnīcas "Linezers" uz Rīgas apgabaltiesu, kur rīt paredzēta kārtējā tiesas sēdē "Bankas Baltija" krimināllietā. Rīgas apgabaltiesā no Sardzes pulka saņemta vēstule, ka saskaņā ar pavēli par tiesājamo personu konvojēšanu Sardzes pulkam ir tiesības nogādāt tiesājamos tikai no ieslodzījuma vietas uz tiesu un atpakaļ.
Tā kā Lavents pašlaik atrodas slimnīcā "Linezers", Sardzes pulks neesot tiesīgs viņu no turienes vest uz tiesu. Tieši Sardzes pulka konvojs pagājušā gada rudenī bez tiesas atļaujas Laventu nogādāja Rīgas 1.pilsētas slimnīcā, nevis Centrālcietuma slimnīcā, argumentējot, ka ātrās medicīniskās palīdzības ārsti pieprasījuši Laventu nogādāt specializētā kardioloģijas nodaļā, bet cietuma slimnīcā šādas nodaļas nav. Dienesta pārbaudē tika konstatēts, ka konvoja priekšnieks rīkojies atbilstoši "ekstremālai situācijai".

Uzzinot ārstu secinājumus, ka apsūdzētā Aleksandra Laventa veselības stāvoklis vairs nav akūts un viņš var tikt ārstēts jebkurā ārstniecības iestādē, tiesnese Ināra Šteinerte ir nozīmējusi tiesas sēdi, lai noskaidrotu reālo situāciju. Medicīniskās aprūpes un darbaspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija (MADEKKI) pārbaudi par Laventa ārstēšanas gaitu veica pēc apgabaltiesas lūguma.

Lavents Linezera slimnīcā ārstējas kopš pagājušā gada novembra, kad tika pārvests uz šo slimnīcu no Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas. Savukārt uz Stradiņa slimnīcu Lavents tika pārvests pagājušā gada oktobra beigās no Rīgas 1.slimnīcas, kurā viņam tika apstiprināta iepriekš noteiktā diagnoze - nestabila stenokardija. Lavents tā sauktās "Bankas Baltija" krimināllietas ietvaros tiek apsūdzēts bankas novešanā līdz bankrotam, Latvijas Republikas naudas sistēmas graušanā un citos noziegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!