Foto: PantherMedia/Scanpix
Zvērinātu notāru padome lūgs Tieslietu ministram atcelt no amata Ināru Dobbermani. Disciplinārlietu pret notāri ar 44 gadu stāžu sāka pēc TV3 raidījuma "Nekā personīga" sižeta, kurā vēstīts par kādu izkrāptu dzīvokli Mežciemā.

Jau ziņots, ka ar Dobbermanes gādību kāds īpašums Mežciemā nonāca blēžu rokās, kuri uzdevās par mantiniekiem. Pārbaude par iespējamu Dobbermanes nolaidīgu rīcību ir pabeigta un viņas pieļautie pārkāpumi bijuši tik smagi, ka notāri vienprātīgi izlēmuši, ka Dobbermane vairs nedrīkst atrasties viņu rindās. Par krāpšanu izmeklēšanu sākusi policija. Tomēr izblēdītajam īpašumam nekāds aizliegums nav uzlikts un to brīvi var pārdot tālāk.

Kā atgādina TV3, pagājušā gada septembrī pie pieredzējušās notāres Ināras Dobbermanes ieradās Anatolijs Butorins. Viņam līdzi bija uz vienas lapas uzdrukāts kāda Igora Prokopova testaments, ar kuru viņš saņem dzīvokli Mežciemā un visu viņa mantu.

50 gadus vecais Igors pēkšņi nomira pērnajā vasarā. Igoram nebija ģimenes, tāpēc draugi centās Krievijā meklēt viņa radus, taču nepaspēja. Butorins ar it kā divus gadus iepriekš sastādītu testamentu visu ieguva sev. Igora draugi ir pārliecināti, ka tas ir viltojums.

Testamenta sastādītāji, kā ziņo TV3, acīmredzami steidzās un vēlējās saņemt visu mantu. Testaments bija uzrakstīts tā, lai stātos spēkā nekavējoties. Pēc likuma mantiniekiem jāļauj pieteikties vismaz gadu. Dobbermane šo termiņu neievēroja.

Disciplinārlietu komisija pārbaudīja Dobbermanes rīcību arī citās mantojuma lietās un secināja, ka viņa šādus pārkāpumus izdarījusi arī iepriekš. Notāru padome šo piektdien vienbalsīgi izlēma rosināt Dobbermani no amata atcelt.

Tikmēr, kā skaidro Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis, šajā gadījumā ir lemts, ka nav pamata uzlikt arestu, vismaz pagaidām.

"Iespējams, nākotnē tas var arī mainīties. Jāpiebilst arī tas, ka šo lietu cieši uzrauga arī prokuratūra un uzraugošais prokurors ir vienisprātis ar izmeklētāju," sacījis Sadovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!