Foto: F64
Vaicāts, vai Latvija bija okupēta, kādreizējais PSRS izlūkdienesta darbinieks, tagadējais “Itera Latvija” šefs Juris Savickis Latvijas televīzijas raidījumam “1:1” sacīja : “ Jūs man tagad to jautājat? Man tagad jāpadomā vēl, mazlietiņās (..) Lai vēsturnieki pastrādā.”

"Es nesaku, ka tā nebija okupācija, bet tas ir tāds sarežģīts moments," sacīja Savickis, izvairoties sniegt tiešu atbildi uz šo žurnālistes Ingas Spriņģes jautājumu.Sprinģe trešdien publiskojusi šī sarunas fragmenta video ierakstu. 

Viņa reakcija jau saviļņojusi sociālo tīklu lietotājus, kuru jau raidījuma laikā steidzās apspriest Savicka nostāju pret Latviju.

Savickis arī atzina, ka, iestājoties izlūku rindās, viņam piedāvāts "cīnīties par laimi visā pasaulē, par mieru visā pasaulē...". Tā kā viņam bijuši 24 gadi, tad tas licies aizraujoši. Viņš pauda pārliecību, ka Valsts Drošības komiteja viņa novērtējusi darbaspējas, jo nācies mācīties un strādāt 18 stundas diennaktī, kā arī motivāciju - vēlmi cīnīties gan par mieru, gan pret cilvēku ekspluatāciju.

Viņš arī atzina, ka nav vēlējies sporta fanu rindās sēdēt kopā ar augstākajām valsts amatpersonām, bet gan otrādi - amatpersonas izrādījušas interesi būt kopā ar viņu un pašas nākušas paskatīties hokeju, jo "tas ir kolosāls pasākums".

Stāstot, kā panācis, lai Igors Makārovs un viņa draugi ieguldītu 65 miljonus latu, Savickis, sacīja, ka KHL dibinātāji ir ļoti lielas kompānijas. Savickis Makārovam teicis, ka viņš būs "kā nagla iedzīta tādā kompānijā" un, tā kā problēmas lielām kompānijām ir vienmēr, dalības piedāvājums klubā viņu pārliecinājis. Priekš Makārova šis ieguldījums bijusi "sīknauda" un Savickis jau arī prasījis tikai 5 miljonus, jo "Kalvīša kungs un Ulmaņa kungs" apsolījuši, ka no valsts viņi dabūs 5 miljonus. Taču tos nav dabūjuši. Kamēr bizness iešot, tikmēr Makārovs turpināšot ieguldīt, lēsa Savickis.

Tāpat klubs "Dinamo Rīga" arī neesot pārdota, sacīja Savickis, uzsverot, ka "Itera Latvija" joprojām esot kluba īpašniece.






Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!