Foto: F64
Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) trešdien iesniedza Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) 11. Saeimas deputātu kandidātu sarakstus, kļūstot par pirmo politisko spēku, kas CVK reģistrējies dalībai ārkārtas vēlēšanās, informē partija.

SC sarakstos kopumā ir 115 kandidātu, informē partija.

Sarakstos iekļauti visi 10. Saeimas deputāti, izņemot Valēriju Kravcovu, kurš ir pieņēmis lēmumu ārkārtas vēlēšanās nepiedalīties.

""Saskaņas centra" sarakstos visos vēlēšanu apgabalos ir gan pieredzējuši, gan jauni cilvēki, kuri ir gatavi atbildīgi un pašaizliedzīgi pildīt vēlētājiem dotos solījumus. Visi "Saskaņas centra" kandidāti labi zina, ko no viņiem gaida vēlētāji, un mēs viņus nepievilsim," norāda Saeimas SC frakcijas priekšsēdētājs, premjerministra amata kandidāts Jānis Urbanovičs.

Viņš arī ir pirmais "Saskaņas centra" sarakstā Rīgas vēlēšanu apgabalā. Pirmajā pieciniekā galvaspilsētā ir Saeimas deputāti Andrejs Klementjevs, Artūrs Rubiks, Boriss Cilevičs un Egīls Rutkovskis.

Latgales vēlēšanu apgabalā saraksta priekšgalā ir Saeimas deputāts Jānis Tutins, pieciniekā – deputāti Raimonds Rubiks, Ivans Ribakovs, Aleksejs Burunovs un Vladimirs Nikonovs.

Vidzemes vēlēšanu apgabalā pirmais numurs ir Saeimas deputātam Sergejam Dolgopolovam, pirmajā pieciniekā ir Saeimas deputāti Ivans Klementjevs, Jānis Ādamsons, Aleksandrs Sakovskis, Viktors Jakovļevs.

Saraksta līderis Kurzemes vēlēšanu apgabalā ir SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins. Ar otro numuru startē jauns kandidāts: jurists, zvērināts advokāts Andrejs Elksniņš. Pirmajā pieciniekā Kurzemē ir Raiņa un Aspazijas fonda priekšsēdētājs Jānis Matulis, uzņēmējs Indulis Jankovskis un Liepājas pilsētas domes deputāts Sergejs Dikterjovs..

Zemgales vēlēšanu apgabalā pirmajā vietā ir bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas loceklis Ivars Zariņš, kurš šā gada sākumā pildīja regulatora priekšsēdētāja pienākumus. Otrais un trešais numurs ir Saeimas deputātiem Vitālijam Orlovam un Valentīnam Grigorjevam. Pieciniekā ir arī bijušais Iekšlietu ministrijas sistēmas darbinieks Mihails Simonovs un viens no jaunākajiem kandidātiem, Jēkabpils pilsētas domes deputāts Vladimirs Reskājs.

SC atgādina, ka sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" valde izvirzīja divus premjerministra amata kandidātus – Rīgas domes priekšsēdētāju, politiskās apvienības "Saskaņas centrs" valdes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un Saeimas "Saskaņas centra" frakcijas priekšsēdētāju, Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" priekšsēdētāju Jāni Urbanoviču. Galīgais lēmums par to, kuru "Saskaņas centrs" deleģēs premjerministra amatam, tiks pieņemts atkarībā no vēlēšanu rezultātiem.

Jau vēstīts, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanas notiks 17.septembrī, jo 23.jūlija referendumā vēlētāji ar pārliecinošu vairākumu nolēma atlaist pašreizējo parlamentu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!