Foto: LETA
Apvienība "Saskaņas centrs" (SC) cer uzvarēt šajās Saeimas vēlēšanās, iegūstot tādu pašu vai nedaudz lielāku mandātu skaitu kā pašreizējā parlamentā, pastāstīja SC līderis, Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Ušakovs pieļāva, ka vēlēšanās SC varētu iegūt aptuveni tikpat mandātu, cik tagad - 29. Laba rezultāta gadījumā varētu būt 31 vai 32 deputāta mandāti.

"Šoreiz plānojam, un liekas, ka tā arī būs, ka uzvarēsim. Liels jautājums, ar kādiem rezultātiem, personālijām finišēs pārējās partijas," teica politiķis.

Ušakovs norādīja, ka iespējamās koalīcijas veidošanā SC esot atvērti sarunām ar visām partijām, kas tiks ievēlētas jaunajā parlamentā, visdrīzāk, izņemot nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK)

Politiķis gan nevēlējās izplūst minējumos, kāda varētu reālā koalīcija pēc vēlēšanām, jo patlaban nevarot prognozēt, kādi rezultāti būs "Vienotībai", Zatlera reformu partijai (ZRP), Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) un VL-TB/LNNK - tie varot svārstīties ar lielu amplitūdu, turklāt nav skaidras personālijas.

"Neatbildēšu. Ne tāpēc, ka negribu, bet tieši tāpēc, ka patlaban nezinām, cik daudz var dabūt ZRP - tie var būt 5% un var būt 25%, tas koridors ir milzīgs. Tas pats ar "Vienotību" - tā var dabūt nedaudz mazāk par SC, bet varbūt dabūs knapi pāri 10%, kas arī iespējams. Tas pats ar ZZS - vai viņi noturēsies pašreizējā līmenī vai nokritīsies uz kādiem 8%. Neviens to tagad pat divas nedēļas pirms vēlēšanām nepateiks. Un šajā situācija runāt par kaut kādām varbūtībām, koalīcijām un vēl kaut ko, ir pilnīgi aplami," skaidroja SC līderis.

Savukārt, runājot par to, cik lielai būtu jābūt koalīcijai, Ušakovs atzina, ka optimāla koalīcija būtu no divām trešdaļām deputātu. "51, 52 deputāti - tā ir ļoti bīstama koalīcija. Ja skatās tīri skaitliski, tad ap divām trešdaļām ir ļoti labs sastāvs. Vairāk - tik liela struktūra var kļūt zināmā mērā amorfa, pārāk daudz saskaņojumu būs vajadzīgs. Bet, ja koalīcijā ir tikai 51 deputāts, tad neviens komandējumā nevar aizbraukt, pat ja ir vajadzība," teica Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!