Foto: LETA
Apvienības "Saskaņas centrs" (SC) kandidāts ekonomikas ministra amatam būs bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes loceklis Ivars Zariņš, kurš Saeimas vēlēšanās būs SC saraksta līderis Zemgalē, informēja apvienībā.

Kā ziņots, SC nosaukusi uzreiz divus premjera amata kandidātus - SC Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Jāni Urbanoviču un Rīgas mēru Nilu Ušakovu, bet tieslietu ministra amatam tiek piedāvāts advokāts Andrejs Elksniņš. Pārējos kandidātus iespējamajam valdības sastāvam SC pagaidām atturas piedāvāt.

"Mūsu pieeja, kas izmantota arī Rīgas domē, ir šāda - ka strādājam, no vienas puses, ar cilvēkiem, kas ir partijiski, bet, no otras puses, liela daļa komandas ir tīri profesionāli cilvēki bez partijas piederības, kas nav SC biedri un pieņemu, ka nekad nebūs. Šādu pieeju vēlētos īstenot arī strādājot valsts mērogā, kombinējot partejiskus un bezpartejiskus cilvēkus. Runājot par bezpartejiskiem cilvēkiem, patlaban atturēšos minēt viņu vārdus, tieši tāpēc ka viņi nav partijā," intervijā aģentūrai LETA skaidroja Ušakovs.

Pēc viņa teiktā, SC esot daudzi "pietiekami stipri" cilvēki piedāvājumam valdībai, kas patlaban strādā parlamentā - Andrejs Klementjevs, Valērijs Agešins, Sergejs Dolgopolovs, Jānis Ādamsons un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!