Foto: Saeimas administrācija
Politiskās apvienības "Saskaņas centrs" (SC) Saeimas frakcija sagatavojusi grozījumus Satversmē, kas nosaka, ka Valsts prezidentu ievēl visas tautas vēlēšanās, portālu "Delfi" informēja SC Saeimas frakcijas pārstāvji.

"Saskaņas centra" deputāti ierosina Satversmes 35.pantu izteikt šādā redakcijā: "Valsts prezidents tiek ievēlēts vispārējās, vienlīdzīgās, tiešās vēlēšanās, aizklāti balsojot. Tiesības vēlēt ir Latvijas pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu. Valsts prezidenta vēlēšanu kārtību nosaka ar speciālu likumu".

"Vairākums mūsu vēlētāju atbalsta ideju par prezidenta ievēlēšanu visas tautas vēlēšanās. Mēs uzmanīgi sekojam, kāds ir sabiedrības viedoklis, un zinām, ka šādai idejai ir atbalsts arī citu politisko spēku vēlētāju vidū. Tāpēc politiķiem beidzot no runām jāķeras pie darbiem – likumdošanas līmenī jāsāk nopietna diskusija par attiecīgiem grozījumiem Satversmē," norāda SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins.

Viņš tāpat norāda, ka SC aicina citu frakciju deputātus ieklausīties savu vēlētāju viedoklī, kuri vēlas pārmaiņas, un atbalstīt viņu priekšlikumu. "Tagad ir īstais laiks diskusijas uzsākšanai – līdz kārtējām prezidenta vēlēšanām vēl ir trīs gadi. Tāpēc Saeimai ir laiks paveikt visu nepieciešamo darbu, lai nākamo Latvijas prezidentu jau ievēlētu tauta," sacījis Agešins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!