Tā dēvētajā "spiegu skandālā" iesaistītie cilvēki nav augsta ranga valsts amatpersonas, ceturtdien intervijā "Latvijas Radio" atklājis iekšlietu ministrs Mareks Segliņš (TP).
"Kā tiko pasaka "amatpersonas", tā uzreiz iedomājas, ka tas ir Valsts policijas priekšnieks, vai vismaz Valsts policijas priekšnieka vietnieks, ka tas ir ministrs, vai parlamentārais sekretārs, vai valsts sekretārs. Vārdam "amatpersona" ir tāda skaņa, ka tie ir varas augstākie ešeloni. Bet šajā gadījumā runā neiet par to, ka spiegošanas skandālā būtu iesaistītas visaugstākās valsts amatpersonas, nu tā nav!" uzsvēra ministrs. Ministrs arī atklājis, ka Nacionālā drošības padomei pēc trešdienas sēdē neradās pilnīga skaidrība, kādēļ informācija par Latvijas amatpersonu saistību ar spiegošanas skandālu tādā formā un tādā apjomā no Satversmes aizsardzības biroja parādījusies intervijā "Latvijas Avīzē".

Jau ziņots, ka Latvija izraidījusi no valsts Krievijas vēstniecības 2.sekretāru, vicekonsulu Aleksandru Rogožinu, kas tika vainots darbībā, kas nav savienojama ar Vīnes konvenciju, - tādejādi diplomātijā tiek apzīmēta spiegošana. Atbildot uz to, Krievija izraidījusi Latvijas diplomātu.

Pēc šī skandālā laikrakstā "Latvijas Avīze" parādījusies SAB darbinieka intervija, kurā viņš paziņojis - saistībā ar izraidītā Krievijas diplomāta Aleksandra Rogožina lietu turpinās izmeklēšana un "iespējams, tiks pieņemti lēmumi par atsevišķām Latvijas valsts amatpersonām".

SAB vēlāk skaidrojis, ka informācija par pretizlūkošanas darbības saturu, kas publiskota SAB darbinieka intervijā, neattiecas uz konkrētām izstrādes lietām. Intervijas mērķis bija detalizēti izskaidrot sabiedrībai pretizlūkošanas jēgu un saturu, informēt par citu, Latvijas valstij nedraudzīgu specdienestu darbības formām un brīdināt par sadarbības ar citu valstu izlūkdienestiem sekām.

TV3 ziņu raidījums trešdien ziņoja, ka no Latvijas izraidītais Krievijas vēstniecības darbinieks Aleksandrs Rogožins pircis informāciju no Valsts policijas darbiniekiem. Nauda Valsts policijas darbiniekiem maksāta, lai, iespējams, piekļūtu iekšlietu sistēmas datu bāzē esošajai informācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!