Pēc Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtajām ziņām vēja ātrums pirmdien vietām sasniegs ātrumu 20 līdz 23 metri sekundē, savukārt Rīgā putenī bijis dzirdams pērkons.

Rīgā, Maskavas ielā pirmdien pēcpusdienā vētras laikā ne vien bijis vērojams pamatīgs putenis, bet bijuši arī dzirdami pērkona dārdi, mikroblogu vietnē "Twitter" informē Valsts vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Centrs informē, ka pēcpusdienā daudzviet Latvijā vēja brāzmas sasniedz 15-19 metrus sekundē, Ventspilī 22 metrus sekundē. Pirmdien vakarā un naktī daudzviet vējš brāzmās sasniegs vētras spēku – 20 līdz 23 metrus sekundē.

AS "Sadales tīkls" vētras dēļ strādā pastiprinātā režīmā, taču pagaidām gan vētras dēļ elektrolīnijām liels posts nav nodarīts – "Sadales tīkls" elektroatslēgumu karte liecina, ka pēc plkst.16 avārijas atslēgumi reģistrēti vien 10 vietās, tostarp deviņās vietās Tumes apkārtnē netālu no Tukuma.

Gatavojoties spēcīgajam vējam, AS "Sadales tīkls" iesaistījis darbā vairāk operatīvā izbraukuma un remonta un celtniecības darbu brigādes kā ikdienā. Pastiprinātā gatavībā, lai novērstu iespējamos elektroapgādes traucējumus iespējami īsākajā laikā, strādās brigādes visos uzņēmuma darba reģionos, īpaši Vidzemē un Latgalē.

AS "Latvenergo" aicina iedzīvotājus vētras vai stipra vēja laikā būt īpaši uzmanīgiem un piesardzīgiem elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā, netuvoties elektroietaisēm, ja tajās ir iekārušies koki vai zari, vai zemē redzams norauts elektrolīniju vads, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību.

Konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju un elektroiekārtu tuvumā – piemēram, ja uz elektrolīnijas ir nogāzies vēja nolauzts koks, "Latvenergo" aicina nemēģināt to novērst pašiem, bet ziņot Klientu servisam pa bezmaksas tālruni 80200404.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!