Foto: DELFI
Februārī un martā politiskā apvienības "Vienotība" reitingi slīdējuši uz leju, sasniedzot zemāko punktu kopš 10.Saeimas vēlēšanām, sestdien vēsta "Nra.lv".

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauja par Latvijas politisko partiju reitingiem liecina, ka "Vienotības" reitings kopš vēlēšanām pērnā gada oktobrī, kad vērtējums bija pakāpies līdz 17,5%, šā gada martā ir atdūries pie 10,3% atzīmes.

SKDS direktors Arnis Kaktiņš uzskata, ka "Vienotības" popularitātes kritums nav pārsteidzošs. Sociologs to saista ar izmaiņām sabiedrības noskaņojumā. Šā gada sākumā tas sāka kļūt depresīvāks, jo publiskajā telpā dominējošās tēmas pozitīvismu neveicina, ziņo "Nra.lv".

Viņš norāda, ka "Vienotībai" vēlēšanās tika dots uzticības kredīts, jo cilvēki cerēja uz labām un ātrām pārmaiņām, taču tagad viņi saņem nemitīgas mokas un palielinātus nodokļus. "Tāds nu ir varas partijas liktenis. Latvijas apstākļos tas ir nenovēršami," rezumē sociologs.

"Vienotības" valdes loceklis Edgars Jaunups atzīst, ka līdz šim socioloģisko aptauju rezultāti uzrādījuši "zināmu reitingu samazināšanos", bet nevarot taču likt vienlīdzības zīmi starp socioloģisko aptauju rezultātiem un nepopulāriem darbiem, kas valdībai jāpaveic.

Jau ziņots, ka martā lielākās Saeimas opozīcijas partijas apvienības "Saskaņas centrs" (SC) reitings martā pieaudzis, izvirzot to līderpozīcijā, savukārt pērnā gada Saeimas vēlēšanu uzvarētājai apvienībai "Vienotība" atšķirībā no koalīcijas partneriem Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) nav izdevies apturēt popularitātes kritumu, liecina socioloģisko pētījumu centra "Latvijas Fakti" dati.

Ja vēlēšanas notiktu martā, par SC balsotu 20% vēlētāju, liecina "Latvijas Faktu" aptauja. Šogad janvārī SC atbalstīja 19,8%, vēlētāju, bet februārī - 18%. Savukārt pērn rudenī notikušo vēlēšanu uzvarētājas apvienības "Vienotība" reitings turpina kristies – janvārī par to bija gatavi balsot 19,4% aptaujāto, februārī - 18,1%, bet martā – vairs tikai 17,6%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!