Demisionējušais premjerministrs Andris Šķēle uzskata, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā priekšsēdētāja Jāņa Ādamsona vieta, pēc paustajiem paziņojumiem par amatpersonu saistību ar pedofilijas lietu, ir cietumā.
Tā, komentējot Ādamsona vadītās komisijas gala ziņojumu un tajā paustos paziņojums, ceturtdien LTV raidījumā "4.studija" pavēstīja Šķēle.

"Es esmu pārliecināts vismaz uz to, kas attiecas par mani, ka Ādamsona kungam būs jāatbild. Ādamsona kunga vieta ir cietumā," sacīja Šķēle.

Premjers norādīja, ka šobrīd gan Satversmes aizsardzības birojs, gan prokuratūra ir paziņojuši, ka viņu rīcībā nav bijis neviena kaut kādā mērā apstiprinoša fakta par minēto valdības locekļu iesaisti šādā noziegumā.

Šķēle Ādamsona paziņojumus salīdzināja ar pirms vairākiem gadiem toreizējā Olaines domes deputāta Ata Silarozes paziņojumiem par Saeimas deputātiem un ministriem, kurus vainoja pedofilijā. Premjers norādīja, ka neviens Silarozes paziņojumus neņēma nopietni vērā un vēlāk viņš par "aplamajiem un nekaunīgajiem" paziņojumiem tika notiesāts.

Šķēle atzina, ka Silarozem nebija iespējas kāpt Saeimas tribīnē, bet Ādamsonam šāda iespēja bija.

BNS jau vēstīja, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas pedofilijas lietā vadītājs Jānis Ādamsons ceturtdien galaziņojumā nosauca sešas amatpersonas, kuras, iespējams, saistītas ar pedofilijas lietu, tostarp arī piecas jau iepriekš minētās. Vienīgais jaunais uzvārds bija Rīgas klasiskās ģimnāzijas direktors Romāns Alijevs.

Kā iespējami saistīti ar pedofilijas lietu atkārtoti nosaukti trešdien demisionējušais valdības vadītājs Andris Šķēle, tieslietu ministrs Valdis Birkavs, Valsts ieņēmumu dienesta vadītājs Andrejs Sončiks, "Latvijas pasta" ģenerāldirektors Aivars Droiskis.

Ģenerālprokuratūra ceturtdien paziņoja, ka tās rīcībā faktu par šo amatpersonu iespējamo saistību ar pedofilijas lietu nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!