Foto: F64

Viena no Latvijas problēmām ir zemā dzimstība, tāpēc katram vīrietim Latvijā ir jāuzņemas atbildība par 3 bērniem, sestdien paziņoja Tautas partijas (TP) priekšsēdētājs Andris Šķēle Liepājā, kur kopā ar LPP/LC vadītāju Aināru Šleseru piedalījās kārtējās "(AŠ)2" priekšvēlēšanu tūres debatēs.

"Mēs varam debatēt par daudz uz dažādām jomām, kuras nākotnē ir jāuzlabo, taču, ja šeit nebūs bērnu, nav vērts runāt par visu pārējo," sacīja Šķēle un pārfrāzēja Raini: "Tev piedots taps, ja nevarēji, bet nepiedos, ja negribēji!"

"Latvijas iedzīvotājiem ir jājūt, ka atbalsts ģimenēm ar bērniem būs viena no valsts prioritātēm, tāpēc ir jārada konkrēti atbalsta mehānismi, lai iedzīvotājiem būtu skaidrs, ka valstij ir vajadzīgas ģimenes ar bērniem. Latvieši ir maza nācija, tieši tāpēc mums ir īpaši jārūpējas par to, lai Latvijā radītu tādu vidi, kur cilvēki vēlas un var audzināt savus bērnus," abu partiju līderi teikto portālam "Delfi" atstāsta TP Saeimas frakcijas konsultante Sarmīte Kolāte.

Šlesers norādīja, ka ģimenēm ar bērniem par katru bērnu vecākiem būtu jāsaņem nodokļu atvieglojumi. "Tas būtu godīgi, jo šīs ģimenes zināmā mērā izpilda sociālu funkciju un audzina nākamos Latvijas pilsoņus un nodokļu maksātājus. Ģimenēm ar trim vai vairāk bērniem ienākumu nodoklis nebūtu jāmaksā vispār," sacīja Šlesers.

Savukārt Šķēle pauda pārliecību, ka valstij būtu jāuzņemas ilgtermiņa atbildība par katru jaundzimušo. "Piemēram, katram jaunietim 18 gadu vecumā valsts iedotu 1000 latu, tādējādi parādot, ka Latvijai katrs jaundzimušais ir svarīgs un ka valsts par viņu jau ir domājusi tad, kad viņš piedzimis. Šī nauda arī palīdzētu jaunam cilvēkam uzsākt savu patstāvīgo dzīvi," uzskata TP priekšsēdis.

Jau ziņots, ka Tautas partija (TP) un LPP/LC aprīlī sāka sadarboties Saeimā un veidot kopīgu vēlēšanu apvienību 10.Saeimas vēlēšanām. Apvienībā varētu iesaistīties arī uzņēmēju un politiķu dibinātās kustības "Par labu Latviju!" biedri. Šlesers pieļāva, ka kustības biedri varētu veidot pusi no topošās apvienības vēlēšanu kandidātu sarakstiem.

Pirms apvienības veidošanas katru piektdienu abu partiju līderi kopā apceļo reģionus un tiekas ar saviem partiju biedriem, lai diskutētu un mēģinātu saprast vietējo biedru viedokli par apvienības veidošanu. TP kongress par apvienību lems 22.maijā, bet LPP/LC - 5.jūnijā. Savukārt par apvienošanos ar kustību "Par Labu Latviju" lems pēc partiju kongresiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!