Jāņa Rozes grāmatnīcā ceturtdien tika prezentēta Tautas partijas priekšsēdētāja Andra Šķēles kurmju grāmata "Sveiks, kurmi!". Grāmatas prezentācijā Šķēle sacīja, ka ideja izdot grāmatu radās pēc lielās iedzīvotāju atsaucības uz aicinājumu sūtīt ierosinājumus, kā tikt galā ar kurmjiem.
"Grāmatai nav nekādas saistības ar politiku," sacīja Šķēle.

Grāmatas tirāža ir 2000 eksemplāru, bet jau tagad tiek domāts par papildu metienu. Šķēle grāmatas prezentācijā teica, ka jau tagad ir parakstītas 1300 grāmatas, līdz ar to pārdošanā būs tikai atlikušās.

Vienas grāmatas cena grāmatnīcā ir 1,50 latu. Visi no grāmatas pārdošanas iegūtie līdzekļi tiks ziedoti Rīgas zooloģiskajam dārzam informatīvo stendu uzstādīšanai par Latvijas faunas dzīvniekiem un Latvijas ornitoloģijas biedrībai atlanta par Latvijā ligzdojošo putnu pūču sadaļas izdošanai.

Grāmatas prezentācijā Rīgas zooloģiskā dārza Informācijas un izglītības nodaļas vadītājs Ingmārs Līdaka norādīja, ka grāmatā nav minēts, ka pastāv bioloģisks līdzeklis cīņai pret kurmjiem, tās ir pūces. Tāpēc Līdaka Šķēlem pasniedza milzīgu pūču būri, lai pūces visu izdarītu viņa vietā.

"Pēc naudas ziedošanas Latvijas ornitoloģijas biedrībai Šķēle varēs kļūt par biedrības mūža biedru," sacīja Līdaka. Grāmata veidota divās daļās un tās veidošanā piedalījušies mākslinieks Kārlis Auzenbergs, filoloģes Anna Šmite un Līga Krūmiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!